Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
22 Haziran 2016 15:07

Diyarbakır’da büyük operasyon sürüyor

Diyarbakır’ın Lice, Hani, Silvan, Kulp ve Hazro ilçelerine bağlı 25 köy kırsalında terör örgütü PKK’ya darbe vurmak üzere ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından başlatılan operasyonlar hava destekli sürüyor.

Diyarbakır’da büyük operasyon sürüyor
diyarbakır, insansız hava araçları, terör örgüt

Sokağa çıkma yasağının ilan edildiği bölgeler İnsansız Hava Araçları (İHA) tarafından 24 saat esasına göre gözetim altına alındı. İHA’lar tarafından tespit edilen hareketlilik, sığınak, mühimat ve terör örgütünün en büyük finans kaynağı Hint keneviri tarlaları Diyarbakır 8. Ana Jet Üs Komutanlığı’ndan havalanan F-16 savaş uçakları ile vurulmaya başlandı. Dün akşam saatlerinde savaş uçakları tarafından vurulan bölgelerde terör örgütü PKK’ya ait çok sayıda mühimmat, sığınak ve kenevir tarlasının imha edildiği belirtildi.
İHA TESPİT EDİYOR, F-16 SAVAŞ UÇAKLARI HAVADAN, JÖH VE PÖH KARADAN VURUYOR 
Diyarbakır’ın 5 ilçesine bağlı 25 köy kırsalında başlatılan büyük operasyonda asker ve polis müşterek olarak kırsala çıktı. Operasyon bölgesine giriş ve çıkışlar tutulurken, terör örgütüne darbe vurulmak üzere içeriye doğru havadan ve karadan asker ile polis indirildiği belirtildi. Jandarma Özel Harekat (JÖH) ile Polis Özel Harekat (PÖH) tarafından şehirdeki çatışmalardan sonra ilk defa kırsalda da sırt sırta verilen operasyonda teröristlerin muhtemel barındıkları alanlar daraltılarak ilerleniyor. Asker ve polisten oluşan 1000 kişilik kuvvet ile başlatılan büyük operasyonda İHA’lar tarafından tespit edilen hareketlilik, mühimmat depoları, sığınak ve kenevir tarlalarının koordinatları hareket merkezinden bölgedeki timler ile savaş uçaklarının koordine merkezine veriliyor. Koordinatları alan savaş uçakları bölgeyi havadan bombardımana tutarken, karadan ilerleyen timler de verilen koordinatlar doğrultusunda çemberi daraltarak ilerliyor.
BÖLGEDE KUŞ UÇURTULMUYOR 
Operasyon bölgesinde geniş kapsamlı güvenlik önlemi alan asker ve polis bölgede kuş uçurtmuyor. Operasyon bölgesi arasında kalan Diyarbakır-Bingöl karayolunda 5 kilometre arayla geçici güvenlik noktaları kuruldu. Güvenlik noktalarında görevlendirilen asker ve polis bölgeye giriş ve çıkış yapan araç ve insanları didik didik arıyor. Gazetecilerin de alınmadığı bölgede görev yapan yaklaşık 1.000 kişilik müşterek ordu, Lice ilçesine bağlı Şenlik, Birlik, Erginköy, Elmadere, Oyuklu, Kutlu, Türeli; Hani ilçesine bağlı Yukarıturalı, Akçayurt, Kaledibi ve Damlatepe; Silvan ilçesine bağlı Üçbasamak, Çaldere, Keklikdere, Görentepe, Bayırdüzü, Dağcılar ve Dolaplıdere; Kulp ilçesine bağlı Taşköprü, Temren, Bakırköy ve Demirli ile Hazro ilçesine bağlı Ülgen, Mutluca ve Bayırdüzü köylerinde teröristleri etkisiz hale getirmek için operasyonu sürdürüyor.
TERÖR ÖRGÜTÜNÜN FİNANS KAYNAĞINA AĞIR DARBE 
Dün akşam saatlerinde operasyon bölgesinde tespit edilen çok sayıda sığınak, mühimmat deposu ile örgütün finans kaynağı olan kenevir tarlalarının bombardımana tutularak imha edildiği belirtildi. Bombardıman sonrasında saatlerce bölgeden dumanlar yükseldi. Operasyonda hem terör örgütü PKK’ya hem de örgütün finans kaynağı olan uyuşturucuya büyük darbe vurulmasının hedeflendiği belirtildi.
PKK’NIN YURT İÇİNDEKİ EN ÖNEMLİ VE KRİTİK BÖLGESİ 
Askeri kaynaklardan edinilen bilgiye göre operasyonun yürütüldüğü bölgenin PKK terör örgütü için yurt içindeki en önemli ve kritik alanlarından biri olduğu belirtildi. PKK terör örgütünün operasyon bölgesinde sürekli olarak ekilen kenevir tarlarından elde edilen uyuşturucu ile finans sağladığı ayrıca dağlık, zor arazi yapısından dolayı bölgenin teröristler tarafından saklanmak için kullanıldığı ve mühimmat ile sığınak depolarının sayıca fazla olduğu bildirildi. Terör örgütü PKK’nın operasyon başlatılan bölgeden Diyarbakır üzerinden tüm Türkiye’ye patlayıcı madde gönderdiği de tespit edildi. Bölgenin dağlık ve sarp kayalık olmasından dolayı özellikle patlayıcı madde yapımında kullanılan malzemeler ile silahların bu bölgede tutulduğu bildirildi. Operasyonun tamamlanarak bölgenin temizlenmesi durumunda PKK terör örgütüne tarihinin en büyük darbesinin vurulacağı belirtildi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...