Tgrt Haber
04 Aralık 2015 16:24

Diyarbakır'da çatışma, 4 polis yaralı!

Diyarbakır'ın merkez Sur İlçesi'nde güvenlik güçleriyle PKK'lı teröristler arasında bugün çıkan çatışmalarda 4 polis yaralandı.

Diyarbakır'da çatışma, 4 polis yaralı!
diyarbakır, çatışma, polis,

Çatışma bölgesinde bazı evlerde çıkan yangına müdahaleye giden itfaye ekipleri, çatışma ortasında kalınca geri çekilmek zorunda kaldı. Diyarbakır'da geçen cumartesi günü Baro Başkanı Tahir Elçi'nin başından vurularak öldüğü, 2 polisin şehit edildiği merkez Sur İlçesi'nde Kaymakamlık tarafından 2 Aralık Çarşamba günü Cevatpaşa, Fatihpaşa, Dabanoğlu, Hasırlı, Cemal Yılmaz ve Savaş Mahalleleri ile Gazi Caddesi'nde saat 05.00'den itibaren sokağa çıkma yasağı getirildi. Bölgede dün de saat 16.30'dan itibaren Dağkapı Meydanı'nda sokağa çıkma yasağı getirildi.
Sur'da PKK'ya yönelik düzenlenen operasyonlarda bugüne kadar aralarında Dağkapı Meydanı'nda polise düzenlediği silahlı saldırıda öldürülen Güler Eroğlu'nun da bulunduğu 4 kişi öldürüldü.
Hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması ve PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi için polis ve jandarma özel harekat timlerinin ortaklaşa operasyonları bugün de devam ederken, akşam saatlerinde çatışma çıktı. Sık sık patlama ve silah seslerinin yükseldiği ilçede çıkan çatışmalarda 1'i ağır 4 polis yaralandı. Yaralı polisler ambulanslarla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.
Çatışmaların çıktığı mahallelerde göç eden vatandaşların evlerinde yangınlar çıktığı öğrenildi. Fatihpaşa Mahallesi'nde yanan iki eve itfaiye ekipleri müdahale ederek söndürürken, yoğun çatışmalardan dolayı itfaiye ekipleri diğer yanan evlere müdahale edemedi. Çatışmaların ortasında kalan itfaiye ekipleri ayrılmak zorunda kalırken, bölgede çatışmalar yer yer devam ediyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...