Tgrt Haber
21 Mart 2014 15:55

Diyarbakır'da coşkulu Nevruz kutlaması

Diyarbakır'daki etkinliğe vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Diyarbakırlılar güzel havanın tadını çıkarırken, çocuklar da doyasıya oynadı.

Diyarbakır'da coşkulu Nevruz kutlaması
Nevruz kutlaması,nevruz bayramı,diyarbakır'da nevruz,nevruz kutlandı

Diyarbakır'da Bağlar ilçesindeki Newroz Parkı'nda da etkinlik düzenlendi. Öğlen saatlerinde aileler park ettikleri araçlarının yanında açtıkları sofralarda yemeklerini yedi. Çocuklar güzel havanın tadını çıkararak oyunlar oynadı. Müzik yayını ve konuşmaların yapıldığı alana, vatandaşların giriş çıkışları sürüyor. Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı ve BDP'nin Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Osman Baydemir de nevruz etkinliğinde Kürtçe ve Türkçe yaptığı konuşmada, nevruzun barışın mayası olduğunu belirterek, alanda toplanan vatandaşların nevruzunu kutladı. Nevruzun yeni bir gün ve Ortadoğu'da barışın simgesi olduğunu, hep beraber nevruzu kutladıklarını anlatan Baydemir, Diyarbakır'da 10 yıldır önemli hizmetlerde bulunduğunu, vatandaşlardan haklarını helal etmelerini istedi. Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Ertuğrul Kürkçü, etkinlikte yaptığı konuşmada, tüm vatandaşların nevruzunu Türkçe ve Kürtçe kutladı.
"Bu güzel ve büyük günde bizleri bir araya getiren özgürlük tutkumuz, özgürlüğe olan sevdamızdır. Hepinizi Türkiye halklarının özgürlük ateşiyle selamlıyorum" diyen Kürkçü, kurulan HDP ile bölgedeki vatandaşların barış, kardeşlik ve eşitlik mesajlarını Türkiye'nin dört bir yanına yaydıklarını söyledi. Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Eş Genel Başkanı Gültan Kışanak ise Kürtçe yaptığı konuşmada, tüm vatandaşların nevruzunu kutladı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...