Tgrt Haber
08 Haziran 2022 14:30 - Güncelleme : 08 Haziran 2022 14:51

Diyarbakır'da darp edilen doktor o anları anlattı: Boğazım sıkıldı yumruklar savurdu

Diyarbakır Dicle Üniversitesi Hastanesi acil servisinde görev yapan Dr. Ali Fırat Ülgüt, sevk bekleyen hasta yakınları tarafından saldırıya uğradı. İlk olarak boğazının sıkıldığını daha sonra yumruklar savurulduğunu söyleyen Ülgüt, hasta yakınları tarafından ayrıca silah ile tehdit edildi. Dehşet anlarını anlatan Dr. Ülgüt hukuki sürecin takipçisi olacağını söyledi.

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
diyarbakır,doktor,saldırı

Dicle Üniversitesi Hastanesi’nde meydana gelen olayda sevk edilecek olan çocuk hastanın yakınları acil servis asistanı Dr. Ali Fırat’a saldırdı. Doktorun boğazını sıkıp yumruklar savuran hasta yakınları, Dr. Ali Fırat Ülgüt’e silah çekti. Doktora doğrultulduğu esnada şarjörü yere düşen silah, hekimin meslektaşları tarafından saldırganın elinden alındı.

Diyarbakır'da darp edilen doktor o anları anlattı: Boğazım sıkıldı yumruklar savurdu

“DAHA KÖTÜSÜ YAŞANABİLİRDİ”

Dr. Ülgüt, hasta yakını tarafından önce masaya vurarak tehdit edildiğini ve ardından darp edilmesiyle araya girenler olunca silahın çekildiğini söyledi.

Ülgüt şu ifadeleri kullandı;

“Dün gece saat 22.00 sıralarında tatsız bir olay yaşadık. Çocuk boğazında et parçası kalma şikayetiyle acil servise başvurdu. Gerekli tetkik ve takibi yapıldı. Tedavi aşamasında çocuk gastroenteroloji bölümü olmadığı için başka bir merkeze sevkini uygun gördük. Çocuk gastroenteroloji bölümü olan hastane ile görüştük. Hasta yakınları neden başka hastaneye gönderildiği gerekçesiyle elini masaya sertçe vurdu. Sakinleştirmeye çalıştık, fayda etmedi. Ondan sonra saldırı gerçekleşti. Araya güvenlik görevlileri ve sağlık çalışanları arkadaşlar girince bu kez silahına davrandı. Neyse ki engel oldular, daha kötüsünü yaşamadık; bunun için mutluyuz. Bizim hasta için içimiz rahat, gerekeni yaptık. Bu açıdan rahatız, geri kalanı bekleyip göreceğiz. Bu olay ne ilk ne de son olacak. Hasta yakınlarının cezalandırılmaları için ne gerekiyorsa yapılacaktır. Biz kendi açımızdan gerekeni yaptık, hastayla ilgili problemimiz yok. Tamamen hasta yakınlarının sıkıntısı” dedi.

Diyarbakır'da darp edilen doktor o anları anlattı: Boğazım sıkıldı yumruklar savurdu

BAŞHEKİM AKDAĞ: YARGI SÜRECİNİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Dicle Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Akdağ, bu saldırıdan dolayı hasta yakınını kınadığını kaydetti. Akdağ, “Yapılmaması gereken sözlü ve fiziksel şiddetin hukuki ve sağlık boyutu ile ilgili Bakanlığımız ve Adalet Bakanlığımız çalışma yapmışlar. Umarım hukuki boyutta bunların sonuçlarını göreceğiz. Buradan bütün vatandaşlarıma sağlıkçılar olarak hizmet ve katkı sağlamaya çalışıyoruz, bu süreçte herkesin sağlıkçı arkadaşlarımıza yardımcı olmasını diliyoruz. Temennimiz bundan sonra sağlıkta şiddetin olmaması yönündedir” şeklinde konuştu.

SALDIRGAN YAKALANDI

Doktorun boğazını sıkıp yumruklar savuran ve daha sonra silah çeken hasta yakınları F.Ç. ve M.Ç., polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Zanlılar, emniyet işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildiği öğrenildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...