Tgrt Haber
02 May 2014 08:02

Diyarbakır'da kaçırılan iki asker serbest bırakıldı

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde geçtiğimiz günlerde YDG-H’li bir grup tarafından kaçırılan 2 uzman çavuş, yapılan girişimlerin ardından serbest bırakıldı.

Diyarbakır'da kaçırılan iki asker serbest bırakıldı
diyarbakır,lice ilçesi,asker,serbest,

Edinilen bilgiye göre, geçtiğimiz günlerde Diyarbakır-Bingöl karayolunu kesen silahlı bir grup, durdurdukları araçlarda bulunan Hasan Demircan ve Mehmet Çalban isimli iki uzman çavuşu alarak kayıplara karışmıştı. Askerlerin kaçırılmasının ardından sivil toplum kuruluşları (STK) tarafından oluşturulan heyetler, kaçırılan askerlerin serbest bırakılması için girişimlerde bulunmuştu. Yapılan görüşmeler sonrasında aralarında BDP Diyarbakır İl Başkanı Züyebde Zümrüt'ün de bulunduğu bir heyet, 2 askeri teslim aldı. BDP Diyarbakır İl Başkanı Zübeyde Zümrüt, "Askerleri teslim aldık, şuan Lice ilçesine doğru gidiyoruz. Teslim aldığımız askerleri Lice Kaymakamlığı'na götüreceğiz. Askerleri Kaymakamlık yetkililerine teslim edeceğiz" dedi.
Öte yandan askerlerle birlikte kaçırılan 3 sivilin ise serbest bırakılmadığı belirtildi.
HDP Başkan Vekilleri Pervin Buldan ve İdris Baluken ile HDP Genel Başkan Yardımcısı Sırrı Süreya Önder tarafından teslim alınan 2 asker, Lice Kaymakamlığı’na getirildi.PKK'lılar tarafından Cumartesi akşamı yol keserek kaçırılan ve bugün serbest bırakılan 2 asker, HDP Başkan Vekilleri Pervin Buldan ve İdris Baluken ile HDP Genel Başkan Yardımcısı Sırrı Süreyya Önder tarafından teslim alındı. Lice Kaymakamlığı’na getirilen 2 asker, içeride Kaymakam Tunahan Efendioğlu ile askeri yetkililer tarafından teslim alındı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...