Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
14 Haziran 2015 14:31

Diyarbakır'daki saldırıyla ilgili 14 kişi tutuklandı

Diyarbakır'da Yeni İhya Der Başkanı ve Hüda Par üyesi Baran ile 3 kişinin öldürülmesi olayına ilişkin gözaltına alınan 22 kişiden 14'ü tutuklandı.

Diyarbakır'daki saldırıyla ilgili 14 kişi tutuklandı
aytaç baran, diyarbakır,

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, Yenişehir ilçesi Şehitlik semtinde 9 Haziran'da Yeni İhya Der Başkanı ve Hüda Par üyesi Aytaç Baran ve 3 kişinin öldürülmesi, 11 kişinin yaralanmasına neden olan olaya ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında 22 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Gözaltına alınan M.K, İ.E, R.M, A.A, H.D, B.F, E.Ç, İ.A, M.F, M.P, S.D, C.G, D.G, O.T, M.Y, Y.T, A.D, Y.D, F.Ö, B.K, C.A ve M.Ç'nin emniyetteki işlemlerinin ardından savcılığa sevk edildiği bildirilen açıklamada, sorgularının ardından M.K, İ.E, R.M. ve A.A'nın serbest bırakıldığı kaydedildi.

Şüpheli H.D'nin adli kontrol hükümlerinin uygulanması, diğer 17 kişinin ise tutuklanma talebiyle Diyarbakır Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildiğine yer verilen açıklamada, sorgularının ardından şüpheli C.A'nın serbest bırakıldığı ifade edildi.Şüpheliler H.D, O.T, ve C.G'nin adli kontrol hükümlerinin uygulanması kararı ile serbest bırakıldığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:"D.G, S.D, M.P, M.F, İ.A, E.Ç, B.F, M.Y, Y.T, A.D, Y.D, F.Ö, B.K. ve M.Ç, hakkında ise 'Silahlı terör örgütüne üye olmak, sayı ve nitelik bakımından vahim olan silah veya mermilerin satın alınması, taşınması ve bulundurulması, ruhsatsız ateşli silahlar ve mermilerin bulundurulması ile kasten öldürme' suçlarından tutuklanması kararı verilmiştir."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...