Tgrt Haber
01 May 2014 17:06

Doç. Dr. Uygun'dan yalanlama

Diyarbakır Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Uygun, bir gazetede yer alan eski Genel Sekreter Doç. Dr. Güzel Kurtoğlu ile ilgili iddiaları yalanladı.

Doç. Dr. Uygun'dan yalanlama
diyarbakır, Doç. Dr. Uygun'dan yalanlama

Diyarbakır Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. İbrahim Uygun, bir gazetede, "Usulsüz ihale suçlamasıyla hakkında soruşturma açılan ancak Bölge İdare Mahkemesi tarafından aklanan Diyarbakır Kamu Hastaneleri Birliği'nin kurucu eski Genel Sekreteri Doç. Dr. Muhammed Güzel Kurtoğlu" ifadesinin tamamen bir yalandan ibaret olduğunu bildirdi. Uygun, yaptığı yazılı açıklamada, Diyarbakır Kamu Hastaneleri Birliği'nin kurucu eski Genel Sekreteri Doç. Dr. Muhammed Güzel Kurtoğlu'nun 1 Şubat 2013'te 5 araç kiralama ihalesini usulsüz bir şekilde pazarlık usulü ile 3 yıllığına fahiş fiyat ile 626 bin 400 liraya gerçekleştirdiğini, yapılan soruşturma sonucu 50 bin 890 liranın kamu zararını yasal faizi ile 28 Kasım 2013 tarih ve 36/13 nolu tanzim raporu ile müfettişlerce kesinleştirildiğini belirtti.
Oluşan kamu zararının başta Doç. Dr. Kurtoğlu olmak üzere ilgili kişiler tarafından ödenmediğini aktaran Uygun, bundan dolayı da oluşan kamu zararının 9 Nisan 2014'te yasal faizi ile icra yoluna tahsiline gidildiğini aktardı. Uygun, açıklamasında şunlara yer verdi: "Bugün bir gazetede yayınlanan haberde yer alan, 'Usulsüz ihale suçlamasıyla hakkında soruşturma açılan ancak Bölge İdare Mahkemesi tarafından aklanan Diyarbakır Kamu Hastaneleri Birliği'nin kurucu eski Genel Sekreteri Doç. Dr. Muhammed Güzel Kurtoğlu' ifadesi tamamen bir yalandan ibarettir. Haberde bahsedildiği gibi Bölge İdare Mahkemesi tarafından aklandığı iddiası da tamamen asılsızdır. Çünkü 26 Kasım 2013'te Diyarbakır Bölge İdare Mahkemesi sadece 16 Eylül 2013'te Diyarbakır Valiliğince verilen soruşturma izni verilmesi kararını iptal etmiştir. Ancak zaten daha öncesinde Sağlık Bakanlığı'nca görevlendirilen Başmüfettişlerce kamu zararı tespit edilmiş ve belgelenmiştir. Buradan da anlaşılacağı üzere kesinlikle 'mahkemece aklanma' gibi bir durum olmadığı gibi tam aksine 'kamu zararının faizi ile birlikte tazmin edilmesi' kararı çıkmıştır."
Aynı ihalenin 4 Mart 2014'te açık ihale şeklinde usulüne uygun olarak yapıldığını vurgulayan Uygun, ihaleye 15 firma katıldığını vurgulayarak, 3 kalem toplam 5 aracının 2 yıllığına sadece 120 bin liraya kiralandığını kaydetti. Uygun açıklamasında, "Araç kiralama işi hesaplandığında Kurtoğlu'nun usulsüz yaptığı ihalenin devlete dolayısı ile halka maliyeti 446 bin 400 liradır" ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...