Tgrt Haber
04 Haziran 2021 22:54

Doğal gaz rezervi listesinde Türkiye ilk 30’da

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Karadeniz'de 135 milyar metreküplük yeni bir doğal gaz keşfi yapıldığını açıklamasının ardından dünya genelinde rezerv listesinde Türkiye ilk 30’a yükseldi.

Doğal gaz rezervi listesinde Türkiye ilk 30’da
Doğal gaz,Cumhurbaşkanı Erdoğan

Türkiye nefesini tuttu ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Zonguldak’ta açıkladığı müjde ile büyük bir sevinç yaşadı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın heyecanlıyım diyerek duyurduğu müjde ile Amasra-1 kuyusunda 135 milyar metreküplük yeni bir doğal gaz keşfi daha yapıldı

TÜRKİYE REZERV SIRALAMASINDA İLK 30’A YÜKSELDİ

Bulunan yeni doğal gaz keşfi ile birlikte Karadeniz'deki toplam gaz keşfi 540 milyar metreküpe ulaştı. Bu rakam ile birlikte Türkiye, ülkelere göre doğal gaz rezervi sıralamasında ilk 30’a yükseldi.Ülkelere göre doğal gaz rezervleri sıralamasında birinci sırada 50.279 milyar metreküp ile Rusya bulunurken ikinci sırada 33.988 milyar metreküp ile İran bulunuyor. Türkiye bugün açıklanan yeni doğal gaz rezervi ile birlikte toplam 543 milyar metreküpe ulaştı. 32. sırada yer alan Türkiye yeni açıklanan rezerv ile 28. sıraya yükseldi. Türkiye’nin önümüzdeki yıllarda yapılan çalışmalar ve yeni rezervlerin açıklanması ile birlikte listede yükselişine devam edeceği öngörülüyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...