Tgrt Haber
15 Aralık 2021 11:41

Doğu Ekspres turu yeniden başlıyor! Bilet fiyatları ne kadar?

Pandemi nedeniyle uzun bir süre yapılamayan ‘Turistik Doğu Ekspresi’ raylara iniyor. Yeniden yolculuğa başlayan Doğu Ekspresinin ayrıca fiyatları da belli oldu.

Doğu Ekspres turu yeniden başlıyor! Bilet fiyatları ne kadar?
Doğu Ekspres,Doğu Ekspres bilet,Doğu Ekspres bilet fiyat

Dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs nedeniyle seferlerine geçen yıl mart ayında ara verilen Doğu Ekspresi bugün yeniden yolculuğuna başlıyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nca duyurusu yapılan Doğu Ekspres turunun Ankara’dan saat 15.55’te hareket edeceği belirtildi. 

Doğu Ekspres turu yeniden başlıyor! Bilet fiyatları ne kadar?

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA GELDİ

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Turistik Doğu Ekspresi'nin Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları Taşımacılık A.Ş. tarafından turizme katkı amacıyla hayata geçirildiği, ilk seferin 29 Mayıs 2019'da yapıldığı anımsatıldı. Koronavirüs salgını nedeniyle seferlerine geçen yıl mart ayında ara verilen Ankara-Kars arasındaki Turistik Doğu Ekspresi'nin, çarşamba günü yeniden başlayacağı kaydedildi. Trenin çarşamba günü saat 15.55'te hareket edeceği ve Bakan Adil Karaismailoğlu tarafından uğurlanacağı belirtilerek, şu ifadeler kullanıldı:

“İLLERİN TANITIMINA KATKI SAĞLIYOR”

"Trenimiz sırasıyla Ankara, Kayseri, Sivas, Erzincan, Erzurum illerimizden geçerek Kars ilimize ulaşarak, yaklaşık bin 300 kilometrelik parkuru yaklaşık 31,5 saatte tamamlıyor. Trenler Ankara'dan çarşamba ve cuma günleri; Kars'tan cuma ve pazar günleri hareket edecek. Karşılıklı olarak haftada iki tren işletilecek. Fotoğraf tutkunlarından gezginlere kadar birçok kişinin bu sıra dışı deneyimlerini sosyal medyada paylaşması, Ankara-Kars arasında işleyen Doğu ve Turistik Doğu Ekspresine talebi arttırıyor, tren güzergahı üzerindeki illerimizin tanıtımlarına da önemli katkılar sağlıyor. Doğu Ekspresi ile adım adım değişen coğrafyayı gözlemlemek, kanyonların, köylerin içinden geçmek, tarihi mekanları ve eşsiz manzaraları izleyerek Anadolu'nun güzelliklerini keşfetmek benzersiz deneyim imkanı sunuyor."

Açıklamada ayrıca, Turistik Doğu Ekspresi'nin gerçekleştirdiği 368 seferde toplam 37 bin 917 yolcunun taşındığı belirtildi.

İŞTE BİLET FİYATLARI

Turistik Doğu Ekspresi biletleri, TCDD’nin e-bilet sayfasından satın alınabiliyor. Tek kişi bilet fiyatı bin 300 TL’den, aynı kompartımanda iki kişi seyahat edilmesi tercih edilirse ise kişi başı 650 TL’den satılıyor.

Doğu Ekspres turu yeniden başlıyor! Bilet fiyatları ne kadar?

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...