Tgrt Haber
10 Nisan 2018 01:31

Doğu Guta'da kızı öldürülen babadan yürek yakan sözler

Suriye'de Beşşar Esed rejiminin abluka altındaki Doğu Guta bölgesinde muhaliflerin kontrolündeki son nokta olan Duma ilçesine düzenlediği kimyasal silah saldırısına ilişkin yeni görüntüler ortaya çıktı.

Doğu Guta'da kızı öldürülen babadan yürek yakan sözler
doğu guta,,babanın seslenmesi,,esad,,katil,

Kimyasal silah saldırısında ilişkin bölgeden gelen görüntülerde,  hayatını kaybeden sivillerin çoğunluğunun gözünün açık olduğu, ağız ve  burunlarından beyaz köpükler geldiği görülüyor. Görüntülerdeki sivillerin çoğunluğunu bebek ve çocukların oluşturması  dikkati çekiyor.

"HADİ KALK UYAN..."

Katliam sonrası kaydedilen bir görüntüde katledilen kızının başında  ağlayan sivil bir baba, "Kızım beni affet. Bak sana ne aldım bak. Hadi kalk uyan,  yüzünü göreyim. Kalk kızım 'bana çikolata getir' deyiver yeniden." diye ağıt  yakıyor. Başka bir görüntüde ise küçük oğlunun başındaki gözyaşları içinde bir  baba defalarca "Muhammed Allah seni affetsin ve sana rahmet eylesin." ifadelerini  kullanıyor.

Rejimin, Duma'ya cumartesi gecesi düzenlediği kimyasal silah  saldırısında 78 kişi yaşamını yitirmiş, yüzlerce sivil gazdan etkilenmişti. Doğu Guta'da muhaliflerin kontrolündeki Duma'ya önceki gün yeniden  yoğun saldırı başlatan rejim güçleri, 19 Mart'ta da buraya klor içerikli kimyasal  saldırı düzenlemişti. Öte yandan Suriye İnsan Hakları Ağı (SNHR), 4 Nisan'da yayımladığı  raporda, Esed rejiminin, Suriye'de iç savaşın başlamasından buna yana 214, Han  Şeyhun katliamından sonra da 11 kez kimyasal silah saldırısı düzenlediğini  duyurmuştu.

 Doğu Guta bölgesinde muhaliflerin kontrolündeki son nokta Duma'da  halihazırda 100 bin kişi abluka altında yaşıyor.?

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...