Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
20 Aralık 2021 09:26

Serbest bırakılması Türkiye'yi ayağa kaldırmıştı: Doktora saldıran maganda tutuklandı

Aydın’ın Didim ilçesinde görev başındaki Acil Servis Hekimi Dr. Doğancan Kılıç’a saldırıp kafa atan şehir magandası T.D’nin gözaltına alındığını Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabından duyurdu. Dün gece saatlerinde gözaltına alınan sanık, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Serbest bırakılması Türkiye'yi ayağa kaldırmıştı: Doktora saldıran maganda tutuklandı
Aydın,Doktor,Fahrettin Koca,Saldırı,Maganda,Gözaltı

Aydın’ın Didim ilçesinde 18 Aralık Cumartesi gecesi alkollü olarak araç kullanırken yakalanan şehir magandası T.D. sağlık işlemleri için Didim Devlet Hastanesi’ne getirilmişti.

SERBEST BIRAKILDI, TÜRKİYE AYAĞA KALKTI

Alkollü T.D, o sıra kendisini muayene etmeye gelen Acil Servis Hekimi Dr. Doğancan Kılıç’a kafa atmış, Kılıç’ın kaşı açılmıştı. Olay sonrası hastanede bulunan ekipler tarafından gözaltına alınıp emniyete götürülen T.D, sevk edildiği mahkemece ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılmış, sosyal medyada tepkiler çığ gibi büyümüştü.

ŞEHİR MAGANDASININ SALDIRI ANINA İLİŞKİN GÖRÜNTÜLER:

Gerçekleşen saldırıya Sağlık Bakanı Koca’dan da tepti gelmişti. Koca Twitter’dan yaptığı paylaşımda, Didim Devlet Hastanesinde görevli hekime karşı, adli kontrol için hastaneye polis eşliğinde getirilen bir kişi tarafından ağır şiddet suçu işlendi, arkadaşımıza dört dikiş atıldı. Failin serbest bırakılması hepimizi yaraladı. Başlatılacak yasal sürecin kararlı takipçisi olacağız” ifadelerini kullanmıştı.

SALDIRGAN GÖZALTINA ALINDI, BAKAN KOCA TEŞEKKÜR ETTİ

Yaşanan olayın ardından gelen tepkiler üzerine soruşturmayı genişleten Söke Cumhuriyet Başsavcılığı, yaptığı basın açıklaması ile saldırganın gözaltına alındığını duyurdu.

Soruşturmanın yeni deliller ile değerlendirilmesi ve saldırganın gözaltına alınması dolayısıyla teşekkür mesajı paylaşan Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca; “Yakalanarak gözaltına alındı. Didim Devlet Hastanesi'nde görevli hekime şiddet uygulayan kişi, kamera kayıtları ve yeni deliller üzerine dün yakalanarak gözaltına alındı. Bu önemli gelişmeyi basın açıklamasıyla kamuoyuna duyuran Söke Cumhuriyet Başsavcılığı'na teşekkür ediyoruz” dedi.

Serbest bırakılması Türkiye'yi ayağa kaldırmıştı: Doktora saldıran maganda tutuklandı
(Bakan Koca'dan Söke Cumhuriyet Başsavcılığı'na teşekkür mesajı)

Saldırganın çıkarıldığı mahkemece tutuklandığı öğrenildi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...