Tgrt Haber
29 Ocak 2020 06:55

Domuz gribini beş dakikada belirleyen cihaz

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) bünyesinde kurulan İzmir Biyotıp ve Genom Merkezi (İBG), TÜBİTAK gibi pek çok bilimsel çalışmalara imza atıyor.

Domuz gribini beş dakikada belirleyen cihaz
domuz gribi,haberler

Merkezin son buluşu, kamuoyunda domuz gribi olarak bilinen H1N1 virüsünü 5 dakikada tespit edebilen taşınabilir 70 gram ağırlığında cihaz oldu. Araştırmanın grup lideri Doktor Arif Engin Çetin “Bu virüsün tahlil süreci uzun sürüyor. Bizim geliştirdiğimiz cihazda ise beş dakikada sonucu alabiliyoruz. Ayrıca bu cihaz diğerlerine göre daha ucuz. Üç bin lira gibi düşük bir maliyete mal oldu. Cihazı yerli ve millî kaynaklardan tasarlayıp ürettik. Türkiye’de bu konuda yapılan tek çalışma. Ülkemizde H1N1’in tespiti için kullanılan teknolojilerin tamamı yurt dışından temin ediliyor” diye konuştu. Bu arada patent başvurusunun ardından cihazın seri üretimine geçilecek.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...