Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
09 Ağustos 2022 12:38 - Güncelleme : 09 Ağustos 2022 13:07

DP'li Cemal Enginyurt ve korumalarının darp ettiği Latif Şimşek'ten korkunç iddia: Elini silahına atmış, ölebilirdim

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Cemal Enginyurt’un katıldığı canlı yayında gazeteci Latif Şimşek’in üstüne yürümesi ve reklam arasında korumalarına darp ettirmesi Türkiye’yi ayağa kaldırdı. TGRT Haber’de Latif Şimşek, olayın planlı olduğunu ve silahlı korumaların elini beline attığı bilgisini aldığını söyledi. 

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: TGRT Haber
Latif Şimşek,Barış Yarkadaş,Cemal Enginyurt

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt’un katıldığı canlı yayında gazeteci Latif Şimşek’in üstüne yürümesi ve reklam arasında korumalarına darp ettirmesi infiale neden oldu.  Magandalığın mağduru olan gazeteci Latif Şimşek, TGRT Haber’de Cem Küçük ile Günaydın Türkiye Programında Enginyurt’un olayı planladığını, kendisine kumpas kurduğunu ve korumaların belinde silahla stüdyoyu bastığını söyledi. 

SALDIRI KESİNLİKLE PLANLI 

Enginyurt’u 25 yıldır tanıdığını belirten gazeteci Şimşek, olay anını şöyle anlattı: “Cemal Enginyurt’un 7-8 kişi ile birlikte geldiğini fark ettim, genelde 3-4 koruma ile gelirdi. Bu, önceden planlanmış bir saldırı. Enginyurt, bilerek ortamı gerdi, stresi artırdı ve bana aşağılayıcı tarzda konuştu. Benim bunun altında kalmayacak bir kişiliğe sahip olduğumu biliyor. Enginyurt’un ayağa kalkması bir mesajdı, bu mesajı alınca korumalar içeri geldi. Reklama girdikten sonra Enginyurt, sunucu Pınar Işık Ardor’a yayın kesildi mi diye sormuş, kesildiğini öğrenince saldırıya başladı, muhtemelen adamlarına kaş göz yaptı.” 

ADAMLARI ELİNİ SİLAHINA ATMIŞ

Şimşek, Enginyurt’un adamlarının silahlı olduğunun ortaya çıktığını söyledi. Sunucu Pınar Işık Ardor’un Enginyurt’un adamlarının silahlı olduğunu söylediğini ifade eden Şimşek, “Ayrıca gazeteci Barış Yarkadaş, korumanın elini beline attığını ve ne yapıyorsun demesi üzerine elini belinden çektiğini söyledi. Ben yıllardır Beyaz TV’de çalışıyorum. Yurt, Beyaz TV’nin sahibi Omsan Gökçek ve babası Melih Gökçek ile sert diyalogları oldu. Onlara ulaşmaya ve bunları yapmaya yüreği yetmeyince aynı stüdyoya kendi başına gelmiş bir gazeteciye yaptığını düşünüyorum” dedi.

DP'li Cemal Enginyurt ve korumalarının darp ettiği Latif Şimşek'ten korkunç iddia: Elini silahına atmış, ölebilirdim

"CUMHURBAŞKANIMIZ ARADI" 

Şimşek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisini aradığını belirterek “CHP’den Genel Başkan Yardımcısı düzeyinde bir arama oldu. Muhalefet liderleri aramadı” dedi. Enginyurt’tan için “Türk siyasetinde olmaması gereken biri” diyen Şimşek, “Meclis’te CHP’lilere ettiği küfürleri de duyduk. Dokunulmazlığı var, Ankara Cumhuriyet Başsavcılı dokunulmazlığının kaldırılması için fezleke hazırlayıp Meclis’e gönderecek. Bir kumpasla silahlı adamlarına bana saldırttı. 25 yıldır tanışıklığımız var, programlarımıza katıldı. Bana bunu yapan herkese her şeyi yapar” ifadelerini kullandı. 

 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...