Tgrt Haber
29 Aralık 2015 15:11

Dr. Enver Ören, İhlas İlkokulu'nda anıldı

İhlas Holding, Türkiye Gazetesi ve İhlas Vakfı’nın kurucusu Dr. Enver Ören, Beylikdüzü ilçesinde bulunan İhlas İlkokulu'nda düzenlenen programla anıldı.

Dr. Enver Ören, İhlas İlkokulu'nda anıldı
Dr. Enver Ören, İhlas İlkokulu,

Mevlana’nın 742. vuslat yılı dolayısıyla İhlas İlkokulu Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleştirilen anma töreninde, Mevlana ve Dr. Enver Ören birlikte anıldı. Anma programına, İhlas Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yavuz Özgün, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yafes Bakırcı, Beylikdüzü Belediye Başkan Yardımcısı Emel Turan, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.
Etkinliğin teması, “Vefa” olarak belirlendiği için okul yönetimi de İhlas İlkokulu’nun yapımında büyük katkıları olan Dr.Enver Ören’i andı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan tören, protokol konuşmaları ile devam etti. Ardından Dr. Enver Ören’in biyografisi okundu. 4. sınıf öğrencileri, Ören’i okudukları şiir ve anılarla anlattı. 4. sınıf öğrencisi Fatma Serra Altay da vefayı Yunus Emre'nin dizelerinden okuduğu birkaç satır ile dile getirdi.
Dr. Enver Ören, İhlas İlkokulu'nda anıldı

“YANINDA ÇALIŞAN BİR İNSANIN EŞİNİN TEDAVİSİNİ DÜŞÜNÜYORDU”
Mevlana Hazretleri'ni anma gününde Dr. Enver Ören’i de andıkları için okul yönetimine teşekkür eden İhlas Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yavuz Özgün, “Bir anımı anlatmak istiyorum sizlere. Bir arkadaşımız beni aradı ve 'Enver ağabeyin selamı var, yengeyi tedavi ettireceğiz' dedi. Hanım ile beraber şaşırdık. Hiç aklımızda fikrimizde olmayan bir düşünceydi bu ve ağlamaya başladık. Bir patron, işadamı, ağabey velhasıl her şeyimiz olan Enver ağabey, yanında çalışan bir insanın hanımının tedavisini düşünüyor. Bunun için yurt dışından doktor getirtiyor. Enver ağabey, çalışanların dertleri ile dertlenen, onlarla ağlayan, onlarla beraber gülen birisiydi. Bizim üzülmememiz için hep yüzümüze gülerdi fakat 'geceleri hep ağlarım' derdi. Makamı cennet olsun” dedi.
“BÜYÜK BİR EĞİTİM LİDERİYDİ”
Dr. Enver Ören’i anmayı bir vefa borcu bildiklerini dile getiren İhlas İlkokulu Müdürü Abdülkerim Saraçoğlu, “Enver bey bir eğitimciydi. Lakin farklı bir eğitimciydi. O insanlara sadece maddeten değil, manen de hizmet veriyordu. Bu hizmeti yalnızca Türkiye sınırlarında değil kıtalar arası ölçekte yürüttü. Bu şekilde onbinlerce insan yetiştirdi. Bu herkesin yapabileceği bir şey değildir. Enver bey bir eğitim lideriydi. Büyük bir eğitim lideriydi. Bu vasfı ile herkese büyük ufuklar açtı. Eğitim, 'insanların beynine bilgi koymak değil, gönlüne dokunmaktır' diyordu” şeklinde konuştu.
DR. ENVER ÖREN KİMDİR?
10 Şubat 1939 tarihinde Denizli’de dünyaya gelen Dr. Enver Ören, ilk ve orta tahsilini Denizli'de bitirerek Kuleli Askeri Lisesi'ne, oradan da İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi'ne girdi. 1961 yılında lisans öğrenimini tamamladıktan sonra kazandığı NATO bursuyla 1,5 yıllığına mesleki çalışmalar yapmak üzere İtalya’ya gitti.
1970 yılında üniversiteden ve akademik hayattan ayrıldı ve birkaç idealist arkadaşıyla birlikte gazeteciliğe başladı. Çıkardığı gazete önce Hakikat Gazetesi sonra Türkiye Gazetesi adını aldı. Sonrasında birkaç arkadaşıyla beraber İhlas Vakfı'nı kurdu.
Kurduğu Türkiye Gazetesi 1989 yılında 1 milyon 373 bin tiraj ile rekor kırdı. Ören, 1993 yılında bir çok sektörde faaliyet gösteren İhlas Holding'i kurdu. Aynı yıl İhlas Haber Ajansı'nı ve TGRT'yi de kurdu. Sahibi olduğu TGRT kanalı yaptığı yayınlarla Türkiye'de milli ve manevi değerlerin anlatılmasında ve anlaşılmasında etkili oldu.
Dr. Enver Ören, 22 Şubat 2013'te vefat etti. Cenazesi iş, siyaset, sanat ve medya dünyasından önde gelen isimler ile birlikte binlerce kişinin katılımıyla Eyüp Sultan Camii'nden kaldırıldı. Kılınan cenaze namazının ardından Eyüp Sultan Mezarlığı'nda çok sevdiği kayınpederi Hüseyin Hilmi Işık Efendi'nin yanına defnedildi.
AHMET FARUK SARIKOÇ

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...