Tgrt Haber
23 Ekim 2015 14:42

Dr. Enver Ören’in ismi İBB Kültür Merkezi'nde yaşatılacak

İhlas Holding ve Türkiye Gazetesinin kurucusu Dr. Enver Ören’in ismi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Bahçelievler Kültür Merkezinde yaşatılacak.

Dr. Enver Ören’in ismi İBB Kültür Merkezi'nde yaşatılacak
enver ören,ibb kültür merkezi,ihlas holding,

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Bahçelievler Kültür Merkezinin, İBB meclis kararı ile ismi değiştirilerek “İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yenibosna Dr. Enver Ören Kültür Merkezi” oldu. 2012 yılından itibaren hizmet veren İstanbul Büyükşehir Belediyesi Bahçelievler Kültür Merkezine, alınan kararın ardından, belediye ekiplerinin çalışmaları sonucu yeni isim tabelası yerleştirildi. 19 bin metrekare kapalı alana sahip kültür merkezi içerisinde, halkla ilişkiler müdürlüğü çağrı merkezi, nikah salonu, 450 kişilik konser ve konferans salonu, 2 adet cep sineması ve İSMEK merkezi yer alıyor.
DR. ENVER ÖREN KİMDİR?
10 Şubat 1939 tarihinde Denizli’de dünyaya gelen Dr. Enver Ören, ilk ve orta tahsilini Denizli'de bitirerek Kuleli Askeri Lisesi'ne, oradan da İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi'ne girdi. 1961 yılında lisans öğretimini tamamladıktan sonra kazandığı NATO bursuyla 1,5 yıllığına mesleki çalışmalar yapmak üzere İtalya’ya gitti.
1970 yılında üniversiteden ve akademik hayattan ayrıldı ve birkaç idealist arkadaşıyla birlikte gazeteciliğe başladı. Çıkardığı gazete önce Hakikat Gazetesi sonra Türkiye Gazetesi adını aldı. Sonrasında birkaç arkadaşıyla beraber İhlas Vakfı'nı kurdu. 1964'te askerdeyken Hüseyin Hilmi Işık Efendi ile tanıştı ve ondan dersler aldı.
Kurduğu Türkiye Gazetesi 1989 yılında 1 milyon 373 bin tiraj rekoru kırdı. Ören, 1993 yılında bir çok sektör de faaliyet gösteren İhlas Holding'i kurdu. Aynı yıl İhlas Haber Ajansı'nı ve TGRT'yi de kurdu. Sahibi olduğu TGRT kanalı yaptığı yayınlarla Türkiye'de milli ve manevi değerlerin anlatılmasında ve anlaşılmasında etkili oldu.
Dr. Enver Ören, 28 Ocak 2013'te beyin kanaması sebebiyle Şişli'deki Memorial Hastanesi'ne kaldırıldı ve yapılan bütün müdahalelere rağmen vefat etti. Cenazesi iş, siyaset, sanat ve medya dünyasından önde gelen isimler ile birlikte yüz binlerce kişinin katılımıyla Eyüp Sultan Camii'nden kaldırıldı. Kılınan cenaze namazının ardından Eyüp Sultan Mezarlığı'nda çok sevdiği kayınpederi Hüseyin Hilmi Işık Efendi ve kayınvalidesi Nefise Siret Işık'ın yanına defnedildi. Enver Ören’in yerine oğlu Ahmet Mücahid Ören geçerek İhlas Holding Yönetim Kurulu Başkanı oldu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...