Tgrt Haber
07 May 2021 21:30 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:12

DSÖ'nün verileri yalanlandı

Dünya Sağlık Örgütü(DSÖ) Kovid-19'dan şuana kadar hayatını kaybeden sayıları bizimle paylaşıyor. Amerikalı uzmanlara göre DSÖ’nün verileri doğru veriler değil.

DSÖ'nün verileri yalanlandı
DSÖ,Veriler,Yalanlama

Dünya Sağlık Örgütü(DSÖ) Kovid-19'dan şuana kadar hayatını kaybeden sayıları bizimle paylaşıyor. DSÖ ülkelerden aldıkları verileri bizlere iletiyor. Amerikalı uzmanlara göre DSÖ’nün verileri doğru veriler değil. Ölüm sayısı sanıldığından daha fazla. Yapılan bir araştırmada, koranavirüsün resim olarak bildirilen hayatını kaybeden insan sayısının iki katından fazla olduğu iddia edildi.

"DÜNYA ÇAPINDA 6,9 MİLYON ÖLÜM VAR"

ABD’deki analistler, hastaığın dünya çapında 6,9 milyon ölüme neden olduğunu iddia ettiler. DSÖ tarafında yapılan açıklama ise 3,2 milyon hayatını kaybettiği belirtiliyor. Gelişmekte olan ülkelerdeki çarpık istatistikleri konusunda uyardılar. Araştırmaya göre, İngiltere, ABD ve İtalya da dahil olmak üzere büyük ülkelerde eksik istatistik verileri verilmiş olabileceği iddia edildi.

"EN FAZLA ÖLÜM ABD'DE"

Washington Üniversitesi Sağlık Ölçütleri ve Değerlendirme Enstitüsü, verilerin salgının gerçek durumunu daha kötü olabileceği konusunda uyardı. Analize göre ABD, küresel olarak en yüksek Covid ölümüne sahip ülke. ABD’yi Hindistan ve Meksika izliyor bu verilerle birlikte DSÖ’nün belirttiği ölüm sayısının aslında 3 katı olduğunu gösteriyor.

Tuna Öztunç, Dünyada Bugün'de yorumladı
 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...