Tgrt Haber
08 Haziran 2021 14:44

Düğün masrafları otomobili geçti

Dövizdeki artış, salgınla birlikte artan talep eşya fiyatlarını arttırdı. Hizmet sektöründe de fiyatlar artınca evlenecek çiftlerin masrafları yükseldi. Dünyaevine girmek isteyen çiftleri ortalama 150 bin liralık harcama bekliyor.

Düğün masrafları otomobili geçti
düğün,,ekonomi,

Kontrollü normalleşme ile birlikte düğünler başladı. Dövizdeki artış; son 12 ayda ev aletlerine, beyaz eşyaya, züccaciyeye ve mobilyaya yüzde 30-75 zam olarak yansıdı. Hizmet sektöründe de fiyatlar fırladı. Bu yaz 100 milyar TL'lik düğün ekonomisi oluşacak.

Salgın sınırlamalarının ortadan kalkmasıyla birlikte en fazla hareketlenen sektörlerden biri düğün sektörü oldu. Pandemide ertelenen düğünlerde dahil edildiğinde bu yıl yaklaşık 700-800 bin kişinin dünya evine girmesi bekleniyor.

Ancak dövizdeki artış, salgında yüksek talep ve arzda yaşanan sıkıntılar, her şeye zam olarak yansıdı.

Sektör temsilcileri son 12 ayda küçük ev aletlerine, beyaz eşyaya, züccaciye ürünlerine ve mobilyaya; yüzde 30 ile 75 arasında değişen oranlarda zam geldiğini belirtiyor.

ORTALAMA DÜĞÜN MASRAFI

Harcamalara pandemide zor günler yaşayan hizmet sektörü kaynaklı fiyat artışları da yansıdı. Yemekli salonlar ortalama 40 bin TL civarında seyrediyor. Standart mobilya alışverişi ortalama 30 bin TL'yi bulurken tam takım beyaz eşya ihtiyacı için ortalama 15 bin TL ayrılması gerekiyor.

Perde, halı, züccaciye alışverişi için 15 bin TL'nin gözden çıkarılması gerekiyor. Gelinlik, nişanlık, düğün çekimleri, kuaför ve gelin arabası masrafları 20 bin TL oluyor. Balayı gibi diğer masraflar dahil edildiğinde, bir düğün yapmanın maliyeti ortalama 150 bin TL'yi buluyor.

SALON KİRALARI YÜZDE 20 ARTTI

Talebin bir hayli fazla olması nedeniyle bazı mekanlarda günde üç düğün yapılacak. Talep artışı ve pandemideki kayıplar, salon kiralarına yüzde 20 civarında zam olarak yansıdı. Yemeksiz organizasyonlarda mekân ücretleri 10 bin liradan başlıyor. Ortalama bir yemekli düğün, 40 bin lira civarına yapılabiliyor.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...