Tgrt Haber
08 Aralık 2021 12:17

Fransa ve İtalya veto yedi: Dünya Kupası Türk polisine emanet

2022 Dünya Kupası'nda Türk ve Katar polisi işbirliği yapacak. Finaller boyunca Türkiye’den 3 bin 250 polis Katar’da görev yapacak.

Fransa ve İtalya veto yedi: Dünya Kupası Türk polisine emanet
dünya kupası,türk polisi,katar

Fransızlar ve İtalyanlar Katar’dan veto yedi. 2022 Dünya Kupası'nda Türk polisi görev yapacak. Futbolseverler, Katar'da düzenlenecek 2022 Dünya Kupası'nı dört gözle beklerken dev organizasyonla ilgili yeni bir gelişme yaşandı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Katar ziyaretinde iki ülke arasında 15 ortak anlaşma imzalandı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Katar Başbakanı ve İçişleri Bakanı Şeyh Al Thani ile ‘Büyük Çaplı Organizasyonların Yerine Getirilmesinde İşbirliği Konulu’ protokolü imzaladı. Bu imza ile birlikte 2022 Dünya Kupası'nda Türk ve Katar polisi işbirliği yapacak. Finaller boyunca Türkiye'den 3 bin 250 polis Katar'da görev üstlenecek.

Dünya Kupası'na güvenlik desteği için Fransa ve İtalya da başvurdu ancak Katar Türk polisini tercih etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...