Tgrt Haber
31 Mart 2014 16:43

Dünya liderlerinden Erdoğan'a tebrik

Rusya Devlet Başkanı Putin ve Bosna Hersek Üçlü Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı İzzetbegoviç, Başbakan Erdoğan'ı tebrik etti.

Dünya liderlerinden Erdoğan'a tebrik
dünya liderleri,liderlerden tebrik,erdoğan'a tebrik telefonları,erdoğan'a tebrik,Dünya liderlerinden Erdoğan'a tebrik,

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı, partisinin yerel seçimlerdeki başarısından dolayı telefonla arayarak tebrik etti. Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Putin, Türkiye’deki 30 Mart yerel seçimlerinde AK Parti’nin büyük başarı elde ettiğinin ortaya çıkmasının ardından Başbakan Erdoğan'ı telefonla aradı. Putin’in, görüşmede, Erdoğan’ı yerel seçimlerde elde edilen zaferden dolayı kutladığı, bundan büyük mutluluk duyduğunu belirterek, başarı dileklerini ilettiği öğrenildi.
Bosna Hersek Üçlü Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Bakir İzzetbegoviç, Türkiye'deki yerel seçimlerde elde ettiği başarı dolayısıyla Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı tebrik etti. İzzetbegoviç, yayımladığı mesajda, AK Parti'nin, yerel seçimlerden "muhteşem bir zaferle" çıktığını belirtti. AK Parti'nin elde ettiği zaferin, Türkiye'nin birçok kentinde olduğu gibi Bosna Hersek'te de coşkuyla kutlandığını ifade eden İzzetbegoviç, Erdoğan'ı ve partisini tebrik ettiğini kaydetti.
İzzetbegoviç, "AK Parti'nin her seçim yarışını, sanki partimiz Demokratik Eylem Partisi'nin (SDA) yarışıymış gibi heyecanla takip ediyoruz. Kardeş ülke Türkiye'nin her başarısına, kendimizin başarısıymış gibi seviniyoruz. Tıpkı bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ülkemiz ve onun vatandaşları için pozitif ve yapıcı işler yapmaya devam edeceğinize inanıyorum'' ifadelerini kullandı.
Başbakan Erdoğan, yerel seçim sonuçlarına ilişkin vatandaşların tebriklerini kabul etti.  Erdoğan, partisin genel merkezine gitmek üzere evinden ayrıldığı sırada yol kenarında bekleyen kalabalığı görünce arabasından inerek, halkı selamladı. Başbakan Erdoğan, yerel seçimlerde AK Parti'nin başarısından dolayı kendisini tebrik eden ve hayırlı olsun temennilerinde bulunanlara teşekkür etti. Daha sonra vatandaşlarla fotoğraf çektiren Başbakan Erdoğan, çocuklara da oyuncak ve satranç takımı hediye etti. Vatandaşlar, Erdoğan'a seçimler için çok çalıştıklarını söyledi. Bu sırada bazı vatandaşlar da Erdoğan'a çay ikram etmek istedi. Öte yandan Erdoğan'ın evinin önüne gelen Hüseyin Güllüoğlu İlkokulu öğrencileri de Karadeniz yöresine ait halk oyunları oynadı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...