Tgrt Haber
01 Kasım 2017 18:23

Dünyada bir yılda trafik kazalarında 1,2 milyon kişi hayatını kaybetti

TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Sözcüsü ve AK Parti Erzurum Milletvekili Mustafa Ilıcalı, sürücülerin, yüzde 90'dan fazla elektronik denetim sistemlerine uyduğunu söyledi. Ilıcalı trafik kazalarında bir yılda 1,2 milyon kişinin hayatını kaybettiğini dile getirdi.

Dünyada bir yılda trafik kazalarında 1,2 milyon kişi hayatını kaybetti
gündem,,trafik kazaları,

Şehir Merkezlerindeki İşlek Caddelerin Trafik Sorunlarının  Araştırılması ve Alınabilecek Önlemlerin Belirlenmesi amacıyla kurulan TBMM  Dilekçe Alt Komisyonu, AK Parti Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı başkanlığında  toplandı. Trafik konusunda çalışmaları da bulunan AK Parti'li Ilıcalı,  toplantıda yaptığı sunumda, dünya genelinde bir yılda trafik kazalarında 1,2  milyon kişinin hayatını kaybettiğini, 50 milyondan fazla kişinin yaralandığını,  trafik kazalarının sosyoekonomik maliyetinin 518 milyar dolar olduğunu ifade  etti.Trafik kazalarında saatte 158 kişinin yaşamını yitirdiğini dile  getiren Ilıcalı, Türkiye'de ise kaza sonrası ölümler de dahil edildiğinde, trafik  kazası sonucu her gün yaklaşık 20 kişinin hayatını kaybettiğini, 838 kişinin  yaralandığını bildirdi.  Denetim zayıflayınca kazaların arttığını, son yılda 18,1 milyar lira  trafik cezası kesildiğini söyleyen Ilıcalı, "Sürücüler, yüzde 90'dan fazla  elektronik denetim sistemlerine uyuyor." dedi.

 Türkiye'de son 10 yılda ölüm ve yaralanma ile sonuçlanan 1 milyon 518  bin kaza meydana geldiğini, bu kazalar sonucunda, 44 bin 363'ü olay yerinde olmak  üzere 51 bin 839 kişinin hayatını kaybettiğini, toplam 2 milyon 629 bin kişinin  yaralandığını kaydeden Ilıcalı, ölümlü ve yaralanmalı kazalarda kusur oranının  yüzde 99'unun sürücü, yaya ve yolcu olmak üzere insan faktöründen kaynaklandığını  anlattı. Trafik kazalarında hayatını kaybedenlerin yüzde 40,7'sinin sürücü,  yüzde 35,3'ünün yolcu, yüzde 24'ünün ise yaya olduğunu ifaden eden Ilıcalı,  "Kazaların büyük bir çoğunluğu yerleşim yeri içinde meydana geldi. Yerleşim yeri  içindeki kaza oranı yüzde 74,1, yerleşim yeri dışındaki kaza oranı yüzde 25,9  olarak gerçekleşti." bilgisini verdi. Trafik kazalarının önlenmesine ilişkin, "Teknolojik imkanların en iyi  şekilde kullanılması", "Eğitim, bilinçlendirme, farkındalık oluşturma" ve bunlara  paralel  olarak "idari ve yasal düzenlemeler" olarak önerilerini sıralayan  Ilıcalı, bu konularda yapılacak düzenlemelerle kısa zamanda çok mesafe  alınabileceğini söyledi. Komisyon Başkanı Kırcalı, önümüzdeki günlerde İstanbul Bağdat  Caddesi'nde yerinde inceleme yapacaklarını söyledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...