Tgrt Haber
19 May 2021 12:00

Dünyanın en büyük gizli ordusu deşifre oldu

ABD Savunma Bakanlığının (Pentagon) 60 bin personelden oluşan iç ve dış operasyonlarda kullanmak için dünyanın en büyük gizli ordusunu kurduğu ortaya çıktı

Dünyanın en büyük gizli ordusu deşifre oldu
pentagon,,dünyanın en büyük gizli ordusu,,ABD,

Amerikan Newsweek dergisi, Pentagon’un gizli bir ordu kurduğunu iddia etti.  Habere göre 60 bin görevliden oluşan ordunun sosyal medyada manipülasyon yapma görevi de bulunuyor.

Yetkililer söz konusu ordu ile ilgili Newsweek dergisine konuştu ve oluşumu “dünyanın en büyük gizli gücü olarak” nitelendirdi.

PENTAGON'UN HIZLA BÜYÜYEN GİZLİ YAPILANMASI

Pentagon içerisinde en hızlı büyüyen yapılanma olduğu belirtilen gizli ordunun faaliyet alanı olarak dijital alan olan sosyal medya olduğu belirtiliyor.

İnternetten istihbarat toplayan ve sahte kimlik kullanarak manipülasyon yapan gizli güç için ‘siber savaşçılar’ nitelemesi de yapılıyor. Yapılanmanın katıldığı operasyonlar arasında sosyal medyada etki oluşturmak ve yönlendirmek gibi faaliyetler de bulunuyor.

1 MİLYAR DOLAR BÜTÇEYE SAHİP

Operasyonlarının onlarca gizli devlet kurumu ve 130 özel şirket tarafından desteklendiği iddia edilen gizli ordunun yıllık bütçesinin 1 milyar dolar olduğu belirtiliyor.

Dünyanın en büyük gizli ordusunu araştıran gazeteciler bu yapılanmanın Washington tarafından terörle mücadelenin yanında hibrit savaşlarda en büyük rakipleri olan Rusya ve Çin’e karşı rekabet için de ihtiyaç duyduğunu belirtti.

"GERÇEK GÜCÜ HAKKINDA HİÇBİR BİLGİ YOK"

Gizli ordudan istifa eden üst düzey bir subayla görüşen Newsweek dergisi, kaynağın yapılanmanın gerçek ölçeği hakkında hiçbir bilginin bulunmadığını söylediğini belirtti. Düşmana yenilmez olma isteğinin ABD için yarar arz ettiğini belirten kaynak ayrıca küresel ölçekte bu eğilimin çatışmalara çözüm aramayı zorlaştırdığı görüşünü dile getirdi.

Öte yandan gizli ordunun bir parçası olduğu bir dönem gündemi meşgul eden Ryan Fogle isimli ajanın da Rusya’da ajan devşirme faaliyetlerinde bulunduğu belirtilmişti. ABD Büyükelçiliğinde çalıştığı sırada Rusya tutuklanan Fogle, Rus yetkililer tarafından sorgulanmıştı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...