Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
30 Haziran 2018 03:46

Düzce Seçim Kurulu kararını verdi

Düzce’de 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekilliği seçimlerinin ardından remi olmayan sonuçlara göre AK Parti’nin 2, MHP’nin 1 vekil çıkarması ile AK Parti tarafından İl Seçim Kuruluna itiraz yapıldı. Seçim Kurulu itirazın reddine karar verdi.

Düzce Seçim Kurulu kararını verdi
düzce,,seçim sonuçları itirazı,,sonuç,

24 Haziran seçimlerinde resmi olmayan sonuçlara göre Düzce’de AK Parti’den 2, MHP’den 1 vekil çıktı. AK Parti Düzce İl Teşkilatı tarafından çıkan sonuca ilk olarak Merkez, Gölyaka ve Yığılca İlçe Seçim Kurullarına yapılan itirazlar değerlendirilerek 615 sandıkta oylar yeniden sayıldı. Yapılan sayımlarda milletvekili dağılımı değişmedi. Sonuçların değişmemesinin ardından AK Parti bu kez itirazını tekrarlayarak 25 Haziran 2018 tarihinde oyların yeniden sayılması için İl Seçim Kurulu’nda bulundu.

Seçim Kurulu itirazlar ile ilgili şu kararı verdi:
“300 sandığın tamamen açılarak yeniden sayım yapılması talebinin reddedildiği, neticede sayımı yapılan 615 sandığın toplam sandık içerisinde yaklaşık olarak 2/3’üne tekabül ettiği, yapılan bu sayımdaki değişikliğin toplam oy sayısı içerisinde sonuca etkili olabilecek bir değişiklik olmadığı seçim sürecinde ve yapılan sandık sayımlarında kurul üyelerinin sandık sonuç tutanaklarına, partili sandık kurulu üyeleri ve müşahitleri tarafından herhangi bir itirazda bulunulmadığı, sandık kurulunun herhangi bir usulsüzlükle ilgili tespit ve tutanağının bulunmadığı müşahitlerinin usulsüzlüğe dair herhangi bir beyanlarının bulunmadığı. İlçe Seçim Kurulunca sandık tutanaklarının incelenmesi neticesinde herhangi bir kayda değer tutarsızlık ve usulsüzlük görülmediği anlaşılmakla yapılan tüm itirazların ayrı ayrı reddine, Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığına 4 Temmuz 2018 Çarşamba günü saat 17.00’a kadar itiraz yolu açık olmak üzere oy birliği karar verildi.”  

MHP Düzce Milletvekili Yılmaz Seçim Kurulunun kararını değerlendirdi

MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz, 24 Haziran seçimleri ile ilgili yapılan itirazların sonuçlanması ile ilgili yaptığı açıklamada “İl Seçim Kurulu, AK Parti’nin itirazının reddedilmesine karar verdi” dedi. 

Düzce’de 24 Haziran tarihinde yapılan seçimle ilgili sonuçlara yapılan itirazlar Seçim Kurulu tarafından değerlendirildi ve ret kararı verildi. MHP’den Düzce milletvekili seçilen Ümit Yılmaz kararı değerlendirerek “Biliyorsunuz önce İlçe Seçim Kurullarına itiraz etti AK Parti, bu İlçe Seçim Kurullarına itirazlar sonucunda merkez ilçede, Gölyaka ilçesinde ve Yığılca ilçemizde sayımlar tekrardan yapıldı. Geçersiz oyla bahane edilerek itiraz edildi. 3 ilçede yapılan yeniden sayımlar sonucunda artı 3 daha milletvekilliği oyu kazanmış olduk. Bana sorarsanız başından bu yana itiraz sürecinde söyledim, itiraz bu şekilde olmaması gerekiyordu. Hangi parti olursa olsun, tabi ki seçime itiraz etmeye hakkı var. Ama itiraz ederken belli başlı sandıklara, yani eksik gördükleri sandıklara, hata gördükleri veya şüphelendikleri sandıklara itiraz etmeleri gerektiğini söyledik. Ama 3 seçim kurulundaki arkadaşlar bütün sayımı gözden geçirmek zorunda kaldılar. Diğer ilçelerdeki seçim kurulu arkadaşlarımız ise itirazı gerektirecek bir sebep olmadığını çünkü ellerinde bir tutanak olmadığı beyanla itirazları reddettiler. Bugün sonuçlanan il itirazı sonucunda da İl Seçim Kurulu, ilçelerin aldığı karar neticesinde kararını itirazı reddetmesi yönünde verdi” dedi. 

YSK’ya itiraz ile ilgili olarak ise Yılmaz “Ben AK Parti’nin kararını buradan öngöremem. Ama değerlendirmezlerse iyi olacağı düşüncesindeyim. Hem Cumhur İttifakı altında iyi olacağı kanaatindeyim, hem de Düzce için iyi olacağı kanaatindeyim. Çünkü bizde bu arkadaşlarımızla beraber çalışacağız. Bakanımızın yeni kurulacak kabinede görev alması için elimden gelen bir şey olursa can siperhane görev alacağım” diye konuştu.
Yılmaz, açıklamasının ardından partilerin tebriklerini kabul etti.  

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...