Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
05 Mart 2018 14:07

E-Devlet miras sorgulama nasil yapılır | Miras sorgulama işlemi Veraset İlami sorgulama nasıl yapılır e-devlet

E-Devlet miras sorgulama yap. Soy ağacı ve şehit sorgulamadan sonra E-Devlet'ten büyük rağbet görecek bir uygulama daha hizmete açıldı. Vatandaşlar Miras sorgulama işlemi yapmak için E-Devlet kapısına giriş yapmak zorunda. E-Devlet üzerinden artık “Mirasçılık Belgesi" işlemleri de yapılacak. E-Devlet'ten miras sorgulama hizmeti bugün erişime açıldı. İşte detaylar...

E-Devlet miras sorgulama nasil yapılır | Miras sorgulama işlemi Veraset İlami sorgulama nasıl yapılır e-devlet
e devlet,e devlet giriş,e devlet miras sorgulama,miras sorgulama

E-Devlet miras sorgulama işlemi nasıl yapılır? "Soya Ağacı" ve "1853-1928 Dönemine Ait Şehit Bilgisi Sorgulama" hizmeti devreye sokan e-Devlet uygulaması bu kez de sistem üzerinden "Mirasçılık Belgesi" hizmeti vermeye başlıyor. Peki Miras sorgulama ne zaman devreye girecek? 6 Mart tarihinden itibaren verilmeye başlanacak hizmet ile ölüm tarihi 1990 yılı sonrası olan kişiler için “Mirasçılık Belgesi Verilmesi” talebinin UYAP sisteminden yapılması zorunlu hale getirildi. Vatandaşlar şimdiden E-Devlet miras sorgulama işlemini merak etmeye başladı. 

E-DEVLET GİRİŞ İÇİN TIKLAYINIZ

Konuyla ilgili olarak yapılan açıklama şöyle:

"Yargı birimlerinden alınan “Mirasçılık Belgesi Verilmesi” talepleri UYAP üzerinden elektronik ortamda 06.03.2015 tarihinden itibaren verilmeye başlanmıştır. 16.12.2016 tarihinden itibaren yargılamayı gerektiren durumlar hariç olmak üzere ölüm tarihi 1990 yılı sonrası olan kişiler için “Mirasçılık Belgesi Verilmesi” talebinin UYAP sisteminden yapılması zorunlu hale getirilmiştir. Bu kapsamda yukarıdaki koşula uyan “Mirasçılık Belgesi Verilmesi” ve Mirasçılık Belgesinin İptali” kararları bu hizmet üzerinden görüntülenebilecektir."

e-Devlet'ten "Miras Sorgulama" nasıl yapılır?

e-Devlet resmi internet sitesi olan https://www.turkiye.gov.tr/ adresini açınız. Daha sonra kullanıcı bölümündan T.C ve şifrenizi yazarak kullanıcı girişi yapınız. Daha sonra anasayfada bulunan arama butonuna "Veraset İlami Sorgulama" yazmanız yeterli olacaktır.

E-Devlet resmi internet sayfası devletin veri tabanını kullanarak hizmet verir. E-Devlet internet sayfasında yer alan e-Hizmetlerin hepsinden faydalanabilirsiniz. Sistemde bazı işlemler şifresiz olarak yapılabilmektedir. Bunun yanı sıra daha fazla işlem de şifreli olarak yapılmaktadır. Kamu kurum ve kuruluşlarının herhangi birine gitmeden, saatlerce sıra beklemeden işlem yapmak artık çok zor bir durum almıştı. E-Devlet sistemi bu açıdan bakıldığında devrim niteliğinde bir uygulama olmuştur. Güncel olarak yapılan başvuru işlemlerinin çoğu da e-Devlet sistemi üzerinden yapılmaktadır. Kamu kurum ve kuruluşlarına ait farklı sitelerde de e-Devlet ile giriş alternatifi bulunuyor.

E-Devlet sistemi içerisindeki tüm hizmetlerden yararlanmak isteyen vatandaşların e-Devlet şifresi alması gerekmektedir. E-Devlet şifresi almak için öncelikle en yakın PTT şubesine gitmeniz gerekmektedir. PTT şubesine giderken yanınıza kimlik kartınızı almayı unutmayınız. Kimliğiniz olmadan bu işlemi gerçekleştirmeniz imkânsızdır. PTT’ye kimliğiniz ile başvuru yaptıktan sonra 2 TL karşılığında hemen e-Devlet şifrenizi alabilirsiniz.

 

E-Devlet miras sorgulama nasil yapılır | Miras sorgulama işlemi Veraset İlami sorgulama nasıl yapılır e-devlet

E-Devlet Şifresi ile İlgili Dikkat Edilmesi Gerekenler

E-Devlet şifresi alındıktan sonra kesinlikle iptal edilememektedir. Uzun süre sisteme giriş yapmasanız da şifreni etkin olarak kalmaktadır. E-Devlet şifrenizi unuttuğunuzda tekrar PTT’ye gitmenize gerek yoktur. E-Devlet resmi internet sayfasında bulunan Şifremi Unuttum bağlantısıyla şifrenizi yenileyebilirsiniz. Şifreyi yenilemek için daha önce sisteme cep telefonunuzun tanımlı olması gerekir. E-Devlet sistemi güvenlik dolayısıyla 3 ayda bir sizlere şifre yenileme ekranı önerir. Şifreyi değiştirip değiştirmeme kararı size bağlıdır. E-Devlet şifrenizi hiç kimseyle paylaşmamanız gerekmektedir. Herhangi bir kamu işleminde veya iş başvurusunda sizden e-Devlet şifresi istenmez. Böyle bir durum ile karşılaşırsanız inanmayınız. E-Devlet şifresini alırken 2TL ödeme yaparsınız. Eğer bir daha başvuru yapıp e-Devlet şifresi alırsanız 4TL ödeme yapmanız gerekir.

E-Devlet Yeni Hizmetler

E-Devlet üzerinde mevcut olarak yüzlerce hizmet bulunuyor. E-Devlet sistemi sabit kalmayıp, sistemini sürekli güncellemektedir. Kamu kurumlarında yapılan işlemlerin e-Devlet üzerinde olmayanları da bulunmaktadır. Fakat yavaş yavaş bu işlemler de e-Devlet sistemine işlenmektedir. İşte bu yeni hizmetlere e-Devlet internet sayfası üzerinde Yeni Hizmetler bölümü oluşturulmuştur. Buradan güncel olarak e-Devlet sistemine girilen hizmetleri görebilirsiniz. Yeni Hizmetler e-Devlet resmi internet sayfası ana sayfasında yer almaktadır.

E-Devlet En Çok Kullanılan Hizmetler

E-Devlet sistemi tarafından sistem içerisinde en sık kullanılan hizmetler ve kurumlar listelenmiştir. Sosyal Güvenlik Kurumu - 4A Hizmet Dökümü, Meteoroloji Genel Müdürlüğü - 3 Günlük Hava Tahmini, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu - Mobil Hat Sorgulama, Adalet Bakanlığı - Mahkeme Dava Dosyası Sorgulama, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası - Günlük Döviz Kurları, Sosyal Güvenlik Kurumu - Genel Sağlık Sigortası Tescil ve Prim Borcu Sorgulama, Gelir İdaresi Başkanlığı - Vergi Borcu Sorgulama, Sosyal Güvenlik Kurumu - SGK Tescil ve Hizmet Dökümü, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü - Tapu Bilgileri Sorgulama. Bu hizmetler en çok kullanılan hizmetlerdir. En çok kullanılan kurumlar ise Sosyal Güvenlik Kurumu, Adalet Bakanlığı, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü. En sık kullanılan hizmetler ve kurumları görebilmek için e-Devlet resmi internet sayfasına giriş yapabilirsiniz. Şimdilerde ise soy ağacının yanı sıra Veraset İlami sorgulama ekranı da talep görmeye başladı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...