Tgrt Haber
10 Ağustos 2021 15:51

Eda Nur Kaplan intiharında taksici konuştu: Kolunda çizik tırnak izleri vardı

Ankara'da iki kişi tarafından cinsel istismara uğradığını öne sürmesinin ardından karakolda şikayetçi olduktan sonra 15. kattan atlayarak yaşamına son veren Eda Nur Kaplan olayında yeni bir gelişme yaşandı. İstismara uğradığı gecenin sabahında Eda Nur'u evine bırakan taksici konuştu.

Eda Nur Kaplan intiharında taksici konuştu: Kolunda çizik tırnak izleri vardı
eda nur kaplan,intihar,taksici,otel

Ankara'da saldırıya uğradığı gerekçesiyle karakola gidip şikayetçi olan, istismarcılardan bir tanesinin serbest bırakılmasıyla da 15. kattaki evinin balkonundan aşağıya atlayan Eda Nur Kaplan olayında sıcak bir gelişme yaşandı. Genç kızın istismara uğradığını iddia ettiği gecenin sabahında, onu evine götüren taksici, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Eda Nur’un sürekli bir korku içerisinde olduğunu gözlemlediğini söyleyen Taksici Ali Usta, “Taksiye binip Keçiören’e doğru gittiğimizde kız araç içerisinde ağlamaya başladı. Ne oldu diye sorduğumda, ‘abi hatırlamıyorum, ne olduğunu hatırlamıyorum. Uyandığımda başımda iki tane kadın vardı. Pavyon muhabbeti yapıyorlardı. 'Ben anneme ne diyeceğim’ diye ağlıyordu. Korkmuş durumdaydı. Sarhoştu." dedi.

"OTEL BÖLGESİNDE DAHA ÖNCE GÖRMEMİŞTİK"

İsmini Tayfun olarak bildiğim otel işletmecisinin Eda’yı taksiye bindirdiği detayını da paylaşan Usta, "Bir adres ve telefon numarası verdi bana. ‘Keçiören’e götür, bu adrese teslim et’ dedi. Otel bölgesinde daha önce hiç görmemiştik Eda’yı. Sabaha karşıydı. Araçta tek kişiydi. Eda’yı bıraktığımda ablası kapıdan aldı. Ben eve çıkartmadım. Telefon edince ablası aşağı inip kızı aldı. Ablası, ‘ben geldim, sen neden gelmedin’ gibi cümleler kurdu. Kızın üzerinde hiçbir şey yoktu. Çantasını falan önceden ablası götürmüş." şeklinde konuştu.

Eda Nur Kaplan intiharında taksici konuştu: Kolunda çizik tırnak izleri vardı

"BELLİ Kİ BAŞINA BİR ŞEY GELMİŞTİ"

Eda Nur'un bilincinin yerinde olmadığını vurgulayan Usta, "Araç içerisinde sürekli ağlıyordu. Kolunu kaldıracak hali yoktu, tuhaftı biraz. Belli ki başına bir şey gelmişti. Aldığımda saat sabah 5 çeyrekti. Keçiören’e gitmemiz 15 dakika dahi sürmedi zaten. Ağlamaya başlayınca ne oldu diye sorduğumda ‘bilmiyorum abi’ demişti. Günübirlik bir oteldi. İnerken fark ettim, kolunda çizik ya da tırnak izine benzer deri soyulması vardı” ifadelerini kullandı.

Kaplan’ın kaldığı otelin ise kapıları kilitli halde. Müşterilerin hepsinin tahliye edildiği otelin baş şüpheli durumundaki sahipleri sırra kadem basarken şüphelilerin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

Eda Nur Kaplan intiharında taksici konuştu: Kolunda çizik tırnak izleri vardı

NE OLMUŞTU?

Ankara’nın Çankaya ilçesi Alacaatlı Mahallesi'ndeki bir sitenin 15’inci katından tecavüze uğradığını iddia edip intihar eden 18 yaşındaki Eda Nur Kaplan hayatına son vermişti. Eda Nur, canına kıymadan önce ise kendisine tecavüz ettiğini ileri sürdüğü M.A. ile Y.G. hakkında da suç duyurusunda bulunmuştu. Genç kızın cansız bedeni önceki gün toprağa verilirken, şüpheli M.A. ve Y.G.’nin yakalanması için polis ekipleri tarafından çalışmalar devam ediyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...