Tgrt Haber
12 Ağustos 2021 12:16

Eda Nur Kaplan intiharında iğrenç mesaj: Yaşları küçük, aralarından seçeriz!

Ankara'da cinsel saldırıya uğradığı gerekçesiyle şikayette bulunan ve annesine bir mesaj göndermesinin ardından yaşamına son veren Eda Nur Kaplan'ın istismar şüphelisi Yusuf G.'nin mesajları ortaya çıktı. Şüphelinin bir arkadaşına "Yaşları küçük, aralarından seçeriz" şeklinde mesaj attığı öğrenildi.

Eda Nur Kaplan intiharında iğrenç mesaj: Yaşları küçük, aralarından seçeriz!
eda nur kaplan,istismar,intihar,mesaj

Ankara'da ablasıyla birlikte yaşayan ve 15. kattaki evinin balkonundan atlayarak intihar eden 18 yaşındaki Eda Nur Kaplan'a cinsel soruşturma olayında, davanın seyrini değiştirecek nitelikte bir bilgiye ulaşıldı. Soruşturma kapsamında tutuklanan ve cep telefonu incelenen Yusuf G.'nin, bir mesajında "Yaşları küçük, aralarından seçeriz" ifadelerini kullandığı dikkat çekti. 

Ankara'nın Çankaya ilçesinde, cinsel saldırıya uğradığını iddia ederek karakola gidip şikayetçi olan ve ardından 15. kattan atlayarak intihar eden 18 yaşındaki Eda Nur Kaplan'ın intiharına ilişkin başlatılan soruşturma sürerken olayda ismi geçen üç şüphelinin gözaltına alındığı bilgisi daha önce yetkililer tarafından doğrulanmıştı.

3 KİŞİ GÖZALTINA ALINMIŞTI

Kaplan'ın ölümünün ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Yusuf G., nöbetçi sulh ceza hakimliği tarafından konutu terk etmeme ve yurtdışına çıkış yasağı adli kontrol hükmüyle serbest bırakılmıştı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Yusuf G.'nin adli kontrol hükmüyle serbest bırakılması kararına itiraz edince şüpheli, yeniden gözaltına alındı.

Ayrıca Kaplan'ın şikayette bulunmasının ardından ifadesi alınan ve serbest bırakılan Mehmet A. ve olay yerinde bulunan Aşkın K. da gözaltına alındı.

DİĞER ŞÜPHELİYE İĞRENÇ MESAJ

Sabah'tan Dilhan Dumanoğlu'nun haberine göre; cep telefonu incelenen Yusuf G.'nin telefonunda, davanın seyrini değiştirecek bir mesaj bulundu. Şüpheli Yusuf G.'nin gözaltındaki diğer kişi olan Aşkın K.'ya, "İki kişi gelecek. Yaşları küçük, aralarından seçeriz" şeklinde mesaj gönderdiği ortaya çıktı.

Eda Nur Kaplan'ın ölümünün ardından, olayın yaşandığı gecenin sabahında onu evine bırakan taksi şoförü de verdiği ifadede, "Araç içerisinde sürekli ağlıyordu. Kolunu kaldıracak hali yoktu, tuhaftı biraz. Belli ki başına bir şey gelmişti. Aldığımda saat sabah 5 çeyrekti. Keçiören’e gitmemiz 15 dakika dahi sürmedi zaten. Ağlamaya başlayınca ne oldu diye sorduğumda ‘bilmiyorum abi’ demişti. Günübirlik bir oteldi. İnerken fark ettim, kolunda çizik ya da tırnak izine benzer deri soyulması vardı” ifadelerini kullanmıştı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...