Tgrt Haber
16 Ağustos 2015 18:07

Edirneliler kente kurulan soğutma sistemiyle serinliyor

Edirne Belediyesi, Saraçlar Caddesi'ne 200 fıskiyenin yer aldığı soğutma sistemi kurdu.

Edirneliler kente kurulan soğutma sistemiyle serinliyor
Edirne Belediyesi, soğutma sistemi,

Hava sıcaklığının 38 dereceye yaklaştığı Edirne'de vatandaşlar, şehrin en kalabalık noktalarına kurulan açık hava soğutma sistemiyle serinledi.Edirne Belediyesi, Saraçlar Caddesi'ne 200 fıskiyenin yer aldığı soğutma sistemi kurdu. Aşırı sıcaktan bunalan vatandaşlar fıskiyelerin altına girerek serinleme fırsatı buldu. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, gazetecilere yaptığı açıklamada, bu yıl hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin çok üstüne çıktığını, Edirne'nin bu tür sıcaklıklara alışık olmadığını belirtti.Aşırı sıcaktan dolayı vatandaşların artık dışarı çıkamaz hale geldiğini, bu durumun esnaf ve turistleri de etkilediğini anlatan Gürkan, şunları kaydetti:

''Biz de bunu biraz olsun engelleyebilmek için genelde özel işletmelerde olan açık hava serinletme sistemini trafiğe kapalı olan Saraçlar Caddesi'nin tamamına yaptık. Sistem adeta klima etkisi oluşturarak vatandaşların daha rahat dolaşmasını sağlıyor. Şu ana kadar çok olumlu tepkiler aldık. İnsanlar sokağa çıkmaya, alışveriş yapmaya başladı. Aldığımız bilgiye göre Türkiye'de ilk kez böyle büyük bir alanda bu sistem kullanılıyormuş. Tüm vatandaşlarımıza hayırlı olsun.''

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...