Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
12 Kasım 2014 17:57

Ege'de 12 bin 269 kaçak kurtarıldı

Sahil Güvenlik, Ege Denizi’nde 2014 yılının 11 ayında umut yolculuğuna çıkan toplam 12 bin 269 kaçağı kurtardı.

Ege'de 12 bin 269 kaçak kurtarıldı
ege denizi, Sahil Güvenlik ekipleri, Çanakkale Ayvacık ilçesi, Müsellim Geçidi, Polisiye vakalar Haberleri,

İzmir Valiliği’nden yapılan açıklamada, 11 Kasım 2014 tarihinde Çanakkale Ayvacık ilçesi, Müsellim Geçidi açıklarında 8’i erkek, 6’sı kadın, 13’ü çocuk tamamı Afganistan uyruklu toplam 27 göçmenin kurtarıldığı belirtildi.

Yine aynı tarihte İzmir’in Çeşme ilçesinde Alo 158 Sahil Güvenlik İhbar Hattı’na bir göçmen tarafından yapılan yardım talebi üzerine 38’i erkek, 12’si kadın Suriye, Elitre, Mali ve Dominik Cumhuriyeti uyruklu toplam olmak toplam 50 göçmen kurtarıldı. Kurtarılan kaçaklar, denize açıldıktan bir süre sonra Yunanistan Sahil Güvenlik botu tarafından yakalandıkları, lastik botun motorunun Yunanistan Sahil Güvenlik personeli tarafından alındığı ve Türk karasularına geri bırakıldıklarını söyledi.

12 Kasım tarihinde ise Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, Afganistan uyruklu toplam 14 göçmen, İzmir’in Karaburun ilçesinde, aralarında kadın ve çocuklarında bulunduğu Suriye ve Elitre uyruklu 22 göçmen kurtarılarak Sahil Güvenlik ekipleri tarafından karaya çıkartıldı. Karaburun’a kurtarılan göçmenler de ifadelerinde, Yunanistan Sahil Güvenlik botu tarafından yakalandıkları ve Türk Karasularına geri bırakıldıklarını söylediği açıklamada yer aldı.

Bugün Muğla Bodrum’da ise Türk bayraklı Sevdam simli tekne içerisinde 49 erkek toplam 55 Suriyeli kaçak, İzmir’in Çeşme ilçesi Boğaz Adası’nda, 158 Güvenlik İhbar Hattı’na bir göçmen tarafından yapılan yardım talebi üzerine Suriyeli 27 kaçak kurtarıldı.
Ege Denizi’nde son kurtarılan 195 kişi ile birlikte 2014 yılı toplamında 492 olayda toplam 12 bin 269 kaçağın yakalandığı kayıtlara geçti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...