Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
09 Nisan 2016 11:41

Ege’de hız teknesi battı, 5 sığınmacı öldü

Ege Denizi’nden çıkılan umut yolculuğunda, sığınmacıları taşıyan hız teknesi Samos Adası açıklarında battı. İlk belirlemelere göre, 4’ü kadın 1’i çocuk 5 sığınmacı öldü. Kayıp 4 sığınmacı için denizden ve havadan arama kurtarma çalışması başlatıldı.

Ege’de hız teknesi battı, 5 sığınmacı öldü
ege, tekne,

Türkiye kıyılarından bu sabaha karşı Yunanistan’ın Sisam Adası’na geçmeye çalışan ve aralarında kadın ve çocukları taşıyan fiberglas hız teknesi battı. Yunanistan’da yayın yapan ’www.protothema.gr’ adlı sitenin haberine göre; 4 kadın ve 1 çocuk olmak üzere toplam 5 sığınmacı öldü. 14 sığınmacının içinde bulunduğu belirtilen tekneden suya düşen 2’si kadın, 2’si çocuk, biri yetişkin erkek olmak üzere 5 kişi ise Yunan Sahil Güvenlik ekiplerince kurtarıldı. Kayıp 4 sığınmacı için denizden ve havadan arama kurtarma çalışması başlatıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...