Tgrt Haber
02 Nisan 2015 14:55

Ege'de Türk jetlerine taciz

Genelkurmay Başkanlığı, Ege Denizi'nin uluslararası hava sahasında eğitim uçuşu yapan Türk jetlerinin Yunan uçakları tarafından taciz edildiğini açıkladı.

Ege'de Türk jetlerine taciz
ege denizi,türk jetleri ,taciz,

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, dört adet F-4E/2020 ve iki adet F-16 uçakları ile Ege Denizi’nin uluslararası hava sahasında eğitim uçuşu icra edildiğini belirterek, "Görev esnasında Yunanistan’a ait iki adet F-16 uçağı tarafından iki adet F-16 uçağımız, toplam 3 dakika 10 saniye süre ile dört kez radar kilidini muhafaza etmek suretiyle taciz edilmiştir. Ayrıca söz konusu Yunan F-16 uçakları tarafından Ege’nin uluslararası hava sahasında Etkin Çaba Harekâtı'na yardımcı destek keşif gözetleme uçuşu icra eden Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na ait bir adet deniz karakol uçağına da saat 14.34’te 1 dakika 4 saniye süre ile radar kilidini atmak suretiyle tacizde bulunulmuştur. Yürürlükteki angajman kuralı gereği uçaklarımız tarafından Yunan savaş uçaklarına aynı ile mukabele edilmiştir" denildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...