Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
16 Ocak 2022 15:02

Son dakika! Ege'de korkutan deprem: 5,3 şiddetinde sarsıldı

Son dakika haberi: Ege Denizi'nde saat 14.48'de 5,3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem, Gökçeada'nın yaklaşık 126 kilometre açığında gerçekleşti.

Son dakika! Ege'de korkutan deprem: 5,3 şiddetinde sarsıldı
deprem,ege denizi,afad

AFAD'ın resmi sitesinde yer alan bilgide, Ege Denizi'ndeki Gökçeada açıklarında 5,3 büyüklüğünde deprem olduğu kaydedildi. Gökçeada'nın 126 kilometre açığında gerçekeleşen depremin saati 14.48 olarak ölçülürken çevre illerde hissedilen deprem hakkında henüz olumsuz bir ihbar alınmadı. 

Başta İzmir ve Çanakkale olmak üzere çevre illerde yaşanan sarsıntının ardından deprem deniz yüzeyinin 18,76 kilometre derinliğinde meydana geldi. Depremin merkez üssünün Gökçeada'ya uzaklığı 125,84 kilometre, Yunanistan'ın  Haldiki yarımadasına uzaklığı ise 16,5 kilometre olarak belirlendi. 

Son dakika! Ege'de korkutan deprem: 5,3 şiddetinde sarsıldı

EDİRNE'DEN DE HİSSEDİLDİ

Deprem, Ege Denizi'nin kuzeydoğusunda yer alan Saros Körfezi sınırındaki Edirne’nin Enez ilçesinde şiddetli şekilde hissedildi. İlçede depremin şiddetini hisseden vatandaşlar, evlerinden ve iş yerlerinden panikle dışarıya çıktı.

Enez İlçe Kaymakamlığı’ndan yapılan açıklamada, “İlçemiz merkezinde ve köylerimizde an itibariyle herhangi bir olumsuz durum bulunmamaktadır. Gelişmeler takip edilmekte olup tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz” denildi.

AFAD SON DEPREMLER İÇİN TIKLAYIN

KANDİLLİ RASATHANESİ SON DEPREMLER İÇİN TIKLAYIN

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...