Tgrt Haber
08 May 2015 04:36

Eğit-donat Ürdün'de başladı

Ürdün, ABD öncülüğündeki Suriyeli muhaliflere askeri eğitim vermeyi öngören eğit-donat programının başladığını duyurdu.

Eğit-donat Ürdün'de başladı
eğit donat

Hükümet Sözcüsü Muhammed el-Mumini, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ülkesinin terör örgütü DAEŞ ile mücadele edecek Suriyeli muhaliflerin eğitilmesi programına birkaç gün önce başladığını belirtti. "Savaşımız Müslümanların terör ve radikalizmle savaşı" diyen Mumini, Ürdün'ün terörle mücadeledeki gayesinin, "halkın geleceğini ve İslam dinini savunmak" olduğunu ifade etti.

ABD İLE TÜRKİYE ARASINDAKİ ANLAŞMA
Mumini, programa katılan Suriyelilerin sayısı, kimliği ve eğitim görecekleri yerlere dair bilgi vermedi. 'Eğit-donat' anlaşması ABD ile Türkiye arasında geçen Şubat ayında imzalanmıştı.

TOPLAM 15 BİN SURİYELİNİN EĞİTİMİ
Türkiye'de yılda 1500-2000 kişinin eğitileceği programda, Ürdün ve Suudi Arabistan ile yılda 5 bin ve 3 yılın sonunda da toplam 15 bin Suriyelinin eğitilmesi hedefleniyor.

ABD Kongresi, Obama yönetiminin Suriyeli muhaliflere “eğit donat” programı kapsamında istediği bütçeyi 2014 Aralık ayında onaylamıştı. ABD, eğit donat programının tamamen DAEŞ ile mücadele ve örgütün yok edilmesi odaklı olduğunu ifade etse de sağlanacak ekipmanın Suriyeli muhaliflerce Esed rejimine karşı da kullanılabileceğini kaydediyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...