Tgrt Haber
06 Temmuz 2021 17:33

Eğitim müfettişi alımı başladı mı? Eğitim müfettişi ne iş yapar?

Resmi gazetede milli eğitim müdürlüklerinde eğitim müfettişi ve eğitim müfettiş yardımcısı istihdam edilebilmesine ilişkin düzenleme yayımlanmasının ardından ‘’Eğitim müfettişi ne iş yapar? Eğitim müfettişi alımı başladı mı?’’ soruları gündeme geldi.

Eğitim müfettişi alımı başladı mı? Eğitim müfettişi ne iş yapar?
eğitim,,eğitim müfettişi,,eğitim müfettişi alımı,

Resmi Gazete'de yer alan milli eğitim müdürlüklerinde eğitim müfettişi ve eğitim müfettiş yardımcısı istihdam edilebilmesine ilişkin düzenleme birçok vatandaşın gündeminde. Açıklamanın ardından eğitim müfettişi olmak isteyenler detayları merak etmeye başladı. İşte eğitişim müfettişi alım kararı ve eğitim müfettişi hakkında bilmeniz gereken her şey.

EĞİTİM MÜFETTİŞİ NEDİR?

Eğitim müfettişi alımı hakkında Resmi gazetede düzenleme yayınlanasının ardından ‘’Eğitim müfettişi ne iş yapar?’’ soruları yükselmeye başladı. Eğitim müfettişi ve eğitim müfettiş yardımcıları, mali, sosyal hak ve yardımlar ile diğer özlük hakları bakımından maarif müfettişi ve maarif müfettiş yardımcılarına denk olacağı bildirildi. Eğitim müfettişi ve eğitim müfettişim yardımcıları;

  • Milli Eğitim Bakanlığı personeli, Bakanlığı bağlı görev yapan kamu ve özel eğitim kurumlarına rehberlik eder,
  • Gerekli görülen durumlarda bu kurumlar üzerinde denetim ve teftiş gerçekleşir,
  • Teftişler; hukuki, idari ve maki yönden olabilir,
  • Teşkilat bünyesinde yer alan personel hakkında denetim ve inceleme yapabilirler,
  • Aşağıda verilen durumlar gerçekleştiğinde personeli görevden uzaklaştırabilirler;

1.Hizmet gereği yönünden personelin görevde kalmasının sakıncalı olması,

2.İnceleme esnasında personelin kıymetli evrakı, taşınır ve taşınmaz malları ve bunlarla alakalı kayıt ve belgeleri göstermekten ve bunlara dair soruları yanıtlamaktan imtina etmesi ve denetimi engelleyici davranışlarda bulunması,

3.Personelin evrakta sahtecilik yaptığının tespiti.

EĞİTİM MÜFETTİŞİ VE EĞİTİM MÜFETTİŞİ YARDIMCISI ALIMI

Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinde Değişiklik Yapılmasına Dair Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'ne açıklamasına göre, il milli eğitim müdürlüklerinde, her derece ve türdeki örgün ve yaygın eğitim kurumlarının rehberlik, işbaşında yetiştirme, denetim, değerlendirme, inceleme, araştırma ve soruşturma hizmetlerini yürütmek üzere 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'nin ek 24'üncü maddesi uyarınca eğitim müfettişi ve eğitim müfettiş yardımcısı istihdam edilebilecek. Eğitim müfettişi ve eğitim müfettiş yardımcıları, mali, sosyal hak ve yardımlar ile diğer özlük hakları bakımından maarif müfettişi ve maarif müfettiş yardımcılarına denk olacağı açıklandı.

Kararnamedeki bir başka düzenleme ise Milli Eğitim Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığına, eğitim müfettişlerinin çalışmalarının koordinasyonu ile rehberlik ve denetim hizmetlerinin yürütülmesinde bütünlüğü sağlama görevi verilmesi oldu.

Eğitim müfettişi nedir? Eğitim müfettişi alımları başladı mı? sorularının cevaplarını derledik. Siz de görüş ve önerilerinizi bizimle paylaşabilirsiniz. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...