Tgrt Haber
29 Mart 2016 17:04

Ehliyet sınavında yeni dönem

Motorlu Taşıtlar Sürücü Kursiyerleri Sınavları (MTSKS) soruları, işitme engelli adaylar için işaret diline çevrilecek.

Ehliyet sınavında yeni dönem
ehliyet sınavı,

Milli Eğitim Bakanlığından (MEB) yapılan açıklamaya göre, MEB Ölçme  Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünce, MTSKS sorularının işaret  diline çevrilmesi ve video çekimlerinin yapılması için çalışma başlatıldı.
 Bu kapsamda, e-sınav uygulaması yazılımının  işitme engellileri  tanımlayacak niteliğe kavuşturulması işlemleri tamamlandı ve soruların işaret  diline çevrimi gerçekleştirilerek videolu çekimi yapıldı.
  MTSKS e-sınav uygulama kılavuzunun işaret diline çevrilmesi ile  soruların işitme engellilerin anlayacağı ek ve köklere göre yeniden yazılması  çalışmaları ise devam ediyor. E-sınavda işitme engeli tanımlanmış adaylara  soruların işaret diliyle videolu anlatımlarının da gösterilebilmesi çalışmaları  sürüyor.
 Yapılan çalışmayla işitme engellilerin, bu yıl içinde açılması  planlanan 17 ildeki e-sınav salonlarında, Ankara'ya gelmek zorunda kalmadan  sınava alınmaları sağlanacak.
 Daha önce sadece Ankara'da işaret dili bilen gözetmenler eşliğinde  sınava katılabilen işitme engelli adaylar, böylece kendilerine en yakın ildeki  e-sınav salonunda sınava girebilecek.
 İşaret diline çevrilen ilk sanal sınav uygulamasının ise bu yıl nisan  ayı içerisinde yapılması  planlanıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...