Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
11 Ocak 2015 08:07

Ekipler 6 aylık Hira bebek için 14 saat çalıştı

Ordu'nun Akkuş ilçesinde rahatsızlanan 6 aylık bebek Hira Şahin'i hastaneye ulaştırmak için seferber olan ekipler, 14 saat çalışarak bebeği hastaneye getirdi.

Ekipler 6 aylık Hira bebek için 14 saat çalıştı
ordu,akkuş ilçesi,hira bebek,hastane,

İlçenin Damyer Mahallesi'nde ikamet eden İsmail Şahin ile Gülden Şahin çiftinin 6 aylık bebekleri Hira'nın rahatsızlanması üzerine ailesi 112 Acil Servis ekiplerinden yardım istedi.
İlçeden yaklaşık 40 kilometre uzaklıktaki mahalleye gitmek üzere dün yola çıkan ekipler, kar yağışı sonrası yolun kapanması nedeniyle hastaya ulaşamayarak yolda mahsur kaldı. Bunun üzerine durum, Ordu Büyükşehir Belediyesi ekipleri ve UMKE Ordu ekibine bildirildi. Bir süre sonra yola çıkan ekipler  kar kalınlığının 1,5 metreyi bulduğu bölgede uzun sürekar ve tipi nedeniyle yol açmada zorlandı. Uzun süre yol açma çalışması yürüten ekipler ilk olarak mahsur kalan 112 ekiplerine ulaştı. Ardından çalışmalarına devam eden ekipler, Şahin çiftinin ikamet ettiği eve de ulaşmayı başardı.
Eve gelen ekipler Hira bebeğe ilk müdahaleyi burada yaptı.
Yaklaşık 14 saatlik çalışma sonucunda Hira Şahin, Akkuş Devlet Hastanesine getirilerek burada tedavi altına alındı.
-Anne ve babanın mutluluğu
Öte yandan 14 saat sonra bebeği hastaneye getirilen baba İsmail Şahin, çocuğunun rahatsızlanmasıyla çok korktuklarını belirterek, "Çok şükür bebeğimiz uzun uğraşlar sonucu hastaneye ulaştırıldı. Şimdi sağlık durumu çok iyi. Bütün ekiplere teşekkür ederim" dedi. Anne Gülden Şahin de ilk defa başlarına böyle bir olayın geldiğini ifade ederek, "Allah kimseye bu tür şeyler yaşatmasın. Kızımız kurtuldu. Yetkililerden Allah razı olsun" diye konuştu.
- Çalışmaları tip zorlaştırdı
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz ise son yılların en yoğun kış mevsimini yaşadıklarını belirterek, son 5 günde 340 hastayı kurtardıklarını söyledi. Hira Şahin'in rahatsızlandığı ihbarını aldıktan sonra hemen çalışmalara başladıklarını ancak bölgede yoğun şekilde etkili olan tipinin çalışmaları zorlaştırdığını söyleyen Yılmaz, bu nedenle bölgeye ulaşmanın 14 saat sürdüğünü belirtti.  "Hira bebeğimizi sağ salim hastaneye ulaştırdığımız için mutluyuz" diyen Yılmaz, özverili çalışan bütün ekiplere teşekkür etti. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...