Tgrt Haber
09 Ağustos 2021 23:36

Ekşi Sözlük'teki 'ayaklanma' çağrısına soruşturma

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Ekşi Sözlük isimli internet sitesinde halkı iç savaş çıkarmaya davet eden paylaşım ve altına yazılan yorumlarla ilgili soruşturma başlattı.

Ekşi Sözlük'teki 'ayaklanma' çağrısına soruşturma
EKŞİ SÖZLÜK,SORUŞTURMA

Ekşi Sözlük adlı internet sitesi, halk ayaklama çağrısı yapılan bir paylaşımla ilgili savcılık harekete geçti.

ALENEN İSYANA TEŞVİK

Söz konusu sitede "optikbaskan" adlı bir kullanıcı tarafından açılan başlıkta, halkın ayaklanması istendi. Başlığın altında yapılan bazı yorumlarda da darbe çağrıları yapıldı. Halkı açıkça isyana teşvik eden paylaşımlardaki yorumlarda Gezi Parkı provokasyonları da hatırlatılarak, "örgütlü bir direnişi yönetecek kapasite olmamasından" şikayet edildi.

Ekşi Sözlük'teki 'ayaklanma' çağrısına soruşturma

SAVCILIK SORUŞTURMA BAŞLATTI

Söz konusu paylaşımla ilgili şikayetler üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçti. Savcılık, Ekşi Sözlük'teki "halkın ayaklanması için daha ne olması gerekiyor" başlıklı içerik hakkında, başlık ve başlık altında yer alan paylaşımlarda suç ve suç unsuru içeren ifadeler bulunduğu kanaatine vararak, şüpheli şahıslar hakkında resen soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Son dakika haberinin ayrıntıları hazırlanıyor...

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...