Tgrt Haber
26 Ocak 2020 00:20

Elazığ depreminde 31 vatandaşımız hayatını kaybetti

Enkaz altında 1 kişinin cansız bedenine ulaşıldı. Elazığ depreminde hayatı kaybeden vatandaşlarımızın sayısı 31'e yükseldi.

Elazığ depreminde 31 vatandaşımız hayatını kaybetti
Elazığ,deprem

Elazığ'ın Sivrice ilçesinde meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremde şu ana kadar toplam 31 kişi hayatını kaybetti, 382'si yaralı olmak üzere 1466 kişi hastanelere başvurdu.

AFAD son sayıyı verdi
AFAD: "Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımızın sayısı 31 oldu"

Bakanlar bölgede incelemede bulundu

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) saat 20.55'te Sivrice merkezli 6,8 büyüklüğünde deprem kaydedildiğini açıklamasının ardından başlatılan arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Depremin ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Elazığ'da incelemelerde bulundu.

Elazığ'ın Sürsürü ve Mustafa Paşa mahallelerinde yıkılan binalarda yürütülen çalışmaları inceleyen bakanlar, Fethi Sekin Şehir Hastanesinde tedavi gören yaralıları ziyaret etti.

AFAD: Enkazdan sağ kurtarılan kişi sayısı 44’e yükseldi

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Elazığ’daki deprem sonrası müdahale ve iyileştirme çalışmalarına ilişkin son bilgileri paylaştı. AFAD’tan yapılan açıklamaya göre, saat 23.00 itibariyle, deprem sonrası AFAD koordinasyonundaki müdahale faaliyetleri ile enkazdan sağ kurtarılan kişi sayısı 44’e yükseldi. 

Hasar tespit çalışmaları sürüyor

Açıklamada, hasar tespit çalışmalarında, 280 teknik personel ve 4 aracın görev yaptığı da belirtildi. Ayrıca, şimdiye kadar toplam 1323 binanın incelendiği ve 328’inin hasarsız olduğu tespit edildi.

Uzak illerdeki ekipler 10 uçakla sevk edildi

Açıklamada, şu bilgiye de yer verildi:

“Deprem sonrasında tüm AFAD il ve birlik müdürlükleri teyakkuz haline geçirildi. Genelkurmay Başkanlığı başta olmak üzere tüm Afet ve Acil Durum Yönetimi Merkezleri (AADYM) aktif hale getirildi. Bölgeye, İstanbul, Ankara ve Konya illerinden toplam 10 uçuş ile arama kurtarma, sağlık ve insani yardım ekipleri başta olmak üzere ekipler sevk edildi."

505 artçı sarsıntı

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Elazığ'da meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremin ardından büyüklükleri 1,0 ile 5,1 arasında değişen 505 artçı depremin kaydedildiğini bildirdi.

AFAD'dan yapılan açıklamada, "24 Ocak'ta Sivrice-Elazığ'da meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremden sonra 25 Ocak 21.12'ye kadar geçen zamanda, büyüklükleri 1,0 ile 5,1 arasında değişen 505 artçı deprem kaydedilmiştir." ifadelerine yer verildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...