Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
15 Eylül 2021 09:17

Elektrik kaçaklarına İHA’lı müdahale

İnsanız Hava Araçları, Kars’ta kırsal alanda kullanılan kaçak elektrikleri tespit ediyor. Bu çalışma hem de elektrik şirketinin saha etüt çalışmalarında büyük kolaylık sağlıyor.

Elektrik kaçaklarına İHA’lı müdahale
İHA,kaçak elektrik

Havada 90 dakika kalan ve yaklaşık 45 kilometrelik bir alanda tarama yapan İHA’lar, hem kaçak elektrik kullanılan mekanları tespit ediyor, hem de elektrik şirketinin saha etüt çalışmalarında büyük kolaylık sağlıyor. Türkiye’de ilk olarak elektrik dağıtım şirketleri arasında ARAS EDAŞ Kars İl Koordinatörlüğü envanterine alınarak kullanılan İHA kaçakçılık ile mücadelede önemli bir hizmet sunuyor. ARAS EDAŞ Kars İl Koordinatörlüğü’nce Tekneli köyünde İHA ile kaçak elektrik kullanımının önüne geçilmesi için İHA ile çalışma yapıldı. ARAS EDAŞ İl Koordinatörü Ahmet Mustafa İsabeyoğlu’nun da katılımıyla yapılan çalışmada elektrik şirketi çalışanlarının yanı sıra İHA da kullanıldı. İHA’nın kullanıldığı çalışmada havadan köy termal kamerayla tarandı.

“ELEKTRİK ŞİRKETLERİ ARASINDA İLK”

Yürütülen çalışmalarla ilgili açıklamada bulunan Kars İl Koordinatörü Ahmet Mustafa İsabeyoğlu, “Keşif gözetleme operasyonlarıyla askeri alanda ülkemizi dünyada üstünlük sağlayan İnsansız Hava Araçları (İHA), son yıllarda sivil alanlarda da kullanılmaya başladı. Şirketimiz ülkemizde elektrik dağıtım şirketleri arasında ilk olarak envanterimize kattığımız İHA ile projeli tesis çalışmalarında, saha etüt çalışmalarında kullanıyoruz. 90 dakika havada kalma, 45 kilometrelik bir alanda uçabilme yeteneğine sahip İHA’mızla günlerce sürecek olan çalışmalarımızı artık dakikalar içerisinde bitiriyoruz” dedi.

KALİTELİ ELEKTRİK HİZMETİ SAĞLANIYOR

Yüksek teknolojiyle donatılmış termal kameralı İHA ile köyler ve yerleşim alanları üzerinde uçarak kaçak elektrik kullanımın önüne geçtiklerini ifade eden İsabeyoğlu, “İHA’mızın yüksek teknolojiyle donatılmış olduğu termal kameralarla köyler üzerinde veya yerleşim alanları üzerinde yaptığımız uçuşlarla kaçak elektrik kullanımı yapan müşterilerimizi tespit etme olanağımız oluyor. Bu biz çok büyük bir oranda rahatlatıyor ve müşterilerimize kaçak elektrik kullanımını engelleyerek kaliteli elektrik hizmeti sağlamış oluyoruz” diye konuştu.

Elektrik kaçaklarına İHA’lı müdahale

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...