Tgrt Haber
26 May 2022 11:25 - Güncelleme : 26 May 2022 13:36

Elini ısıran 1,5 metrelik engerek yılanını poşetledi, hastaneye koştu

Bursa'da ölümcül zehre sahip engerek yılanı tarafından ısırılan yaşlı adam, yılanı poşete koyduktan sonra hastanenin yolunu tuttu. Vücudundan şişikler meydana gelen adam, bir haftalık tedavisinin ardından hayata tutundu.

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Elini ısıran 1,5 metrelik engerek yılanını poşetledi, hastaneye koştu
Yılan,Bursa,Hastane

Bursa'da arkadaşının tarlasında temizlik yapan 60 yaşındaki Ekrem Kuyumcular, otları kestiği sırada 1,5 metre uzunluğundaki engerek yılanı tarafından ısırıldı. 

Yılanın sol işaret parmağından ısırdığı Kuyumcular, hemen yılanı bir poşete koyarak hastanenin yolunu tuttu. Vücudundan kısa sürede şişlikler meydana gelen ve nabzı düşmeye başlayan yaşlı adama doktorlar bir saate yakın müdahale etti.

Yılan ısırığıyla zehirlenen vatandaş, bir hafta boyunca hastanede tedavi altında kaldı. Sağlığına tekrar kavuşarak taburcu olan Ekrem Kuyumcular, hastaneye gitme kararının hayatını kurtardığını söyledi.

"ŞİŞLİĞİ BİLEĞİNE KADAR UZADI"

Ölümle yaşam arasında gidip geldiğini belirten evli ve 3 çocuk babası Kuyumcular, “Yılan, tarlada çalı çırpı keserken ısırdı. Orada yapabileceğimiz bir şey yoktu. Uzmanların uyarısını dikkate alarak hemen hastaneye koştum. Bu karar hayatımı kurtardı. Nabzım düştü ve parmağımın şişliği bileğime kadar uzadı. Zehrin vücuduma yayıldığını hissettim. Doktorlar büyük çaba göstererek, bir saate yakın müdahale yaptı. Bir hafta hastanede yattım, çok şükür ki şimdi iyiyim” dedi.

Elini ısıran 1,5 metrelik engerek yılanını poşetledi, hastaneye koştu

Havaların ısınmasıyla birlikte kış uykusundan uyanan yılanlara karşı dikkatli olunması gerektiğini belirten Kuyumcular; “Yılan ısırığına maruz kalanların hemen en yakın sağlık ocağı ve hastaneye gitmesi gerekir” uyarısında bulundu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...