Tgrt Haber
09 Ağustos 2020 21:37

Elit Yavru’nun kurucusu Can Paksoy: Eğitim, köpeğin karakterini değiştirmez

Elit Yavru’nun kurucusu, Irk ve Davranış Uzmanı Can Paksoy “Eğitim hiçbir zaman köpeğin karakterini değiştirmez. Canlıların karakteri değişmiyor. Sadece eğittiğiniz köpeği, otoritenizi yükselterek, o an içinden geleni yapmamasını sağlıyorsunuz” açıklamasında bulundu.

Elit Yavru’nun kurucusu Can Paksoy: Eğitim, köpeğin karakterini değiştirmez
Elit Yavru,Can Paksoy

Köpek eğitimi ile ilgili bilgiler veren Can Paksoy: “Eğitim verdiğimiz köpekler, verilen komutları ne kadar doğru bir şekilde yerine getirirse getirsin, her zaman sevgi ile ödüllendirmeliyiz. Köpeklere yaptıkları doğru davranışlardan sonra yiyecek gibi ödüller vermek onları rüşvetçi hale getirecektir. Bu nedenle köpeklerinizi sadece sevgi ile ödüllendirin. Evcil dostlarınızın sizden tek beklentisi sevgidir. Verdiğimiz eğitimler ile köpek dostlarınızın sizin komutlarınızı yerine getirmesi sağlanmaktadır. Temel itaat eğitiminin yanı sıra tuvalet eğitimi de verilmektedir. Ancak eğitimini verdiğimiz köpeklerin karakterinin değiştirilmesi olanaksızdır. Her insanda olduğu gibi hayvanlarda da değişik karakter özellikleri vardır ve kendilerine özgüdür. Özellikle bebeklik döneminden itibaren hayatımızın içine aldığımız köpeklerimiz ile yaşadığımız sorun ve davranışların başında disiplin ve otorite yetersizlikleri gelmektedir. Sunduğumuz destekler ile köpek dostlarınız ile aranızda soruna neden olabilecek davranışları ile ilgili eğitimler veriyoruz.” dedi. 

Elit Yavru’nun kurucusu Can Paksoy: Eğitim, köpeğin karakterini değiştirmez
Can Paksoy, 1990 yılında kendi köpeğine bağlılığı ve hayvan sevgisi neticesinde, profesyonel olarak Alman çoban köpeği yetiştirmeye başlamıştır. Tüm Irkların Türkiye’de ki ilk ve tek eğitim danışmanıdır. Elit Yavru adını verdiği markasıyla hizmet sağlamaktadır. Bu güne kadar 30.000 binden fazla köpeğin eğitimi için profesyonel destek sağlamıştır. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...