Tgrt Haber
29 Haziran 2021 15:19

Elmalı Başsavcılığı'ndan Elmalı davası açıklaması

Antalya'nın Finike ilçesinde 2 çocuğun cinsel istismara uğramasına ilişkin yürütülen sorutmada anne ile üvey baba gözaltına alınmıştı. Cinsel istismar olayı Türkiye'yi ayağa kaldırırken, Elmalı Ağır Ceza Mahkemesi anne ve üvey baba için tahliye kararı verdi. Karara verilen tepki sonrasında Elmalı Başsavcılığından açıklama geldi.

Elmalı Başsavcılığı'ndan Elmalı davası açıklaması
Elmalı,Elmalı davası,Antalya

Bütün Türkiye'yi ayağa kaldıran 'Elmalı Davası'na sosyal medyada tepki yağıyor.Bakanlıklardan, politikacılardan olaya tepkilerin ardı arkası kesilmiyor. En son AK Parti sözcüsü Ömer Çelik sosyal medyadan yaptığı açıklamada, AK Parti'nin davanın sonuna kadar takipçisi olacağını belirtti.

"YARGILAMA SÜRECİ TAKİP EDİLMEKTEDİR"

Elmalı Başsavcılığı, Elmalı'da yaşanan çocuk tacizi olayına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Elmalı Başsavcılığı açıklamasında 'Tutuklu sanıklar, alınan beyanlardaki çelişkiler dikkate alınarak 5 Ocak tarihinde tutuksuz yargılanmalarına karar verilmiştir. Son duruşma 21 Mayıs tarihinde yapılarak, 17 Eylül'e ertelenmiştir. Yargılama süreci takip edilmektedir.” ifadelerine yer verdi.

KULÜPLER DE TEPKİ GÖSTERDİ

Elmalı davasındaki karara spor kulüpleri de kayıtsız kalmadı. Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor sosyal medyadan yaptıkları paylaşımlarla karara tepki gösterdi.

NE OLMUŞTU?

Olay geçen yıl haziran ayında savcılığa giden babaannenin ihbarıyla ortaya çıktı.6 ve 9 yaşında olan iki torununun cinsel istismara uğradığını iddia etti. Eski gelini Merve A. ve eşi Rahmi A. ile gelininin erkek arkadaşlarından şikayetçi oldu.Koruma altına alınan iki çocuk üvey babası Rahmi A. ile iki kişinin kendilerine istismarda bulunduğunu anlattı. Çocukların cinsel istismara uğradığı adli tıp raporuyla kanıtlandı. Küçük kız ve ağabeyi istismarı deftere yaptıkları çizimlerle de anlatmaya çalışmış, bu resimler de soruşturma dosyasına girmişti.

Soruşturma kapsamında anne Merve A. ile üvey baba Rahmi A. tutuklandı, diğer 2 şüpheli serbest bıraklıldı. Davanın üçüncü duruşmasında sanıklar suçlamaları kabul etmedi. Merve A. ve Rahmi A. adli kontrolle serbest bırakıldı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...