Tgrt Haber
30 Haziran 2021 11:41

Elmalı davasında anne ile ilgili şok gerçekler ortaya çıktı

Antalya'nın Finike ilçesinde çocuklarının çizdiği resimlerle ortaya çıkan cinsel istismar davası bütün Türkiye'yi ayağa kaldırdı. Bakanlıklar, siyasetçiler, sanatçılar, spor kulüpleri olmak üzere her kesimden tepki yağdı. Suçlamaları kabul etmeyen anne Merve A. hakkında şok gerçeklere ulaşıldı.

Elmalı davasında anne ile ilgili şok gerçekler ortaya çıktı
Elmalı,Dava,Antalya,Cinsel istismar

Antalya'da iki çocuğa cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuklanan öz annenin ve çocukların üvey babasının tutuksuz yargılanması Türkiye'ye gündemine bomba gibi düştü. 

Elmalı davası ülkenin ve sosyal medyanın gündemini meşgul ederken Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı başta olmak üzere birçok yerden açıklama geldi. İki çocuğun cinsel istismarı davasında sanıkların tutuksuz yargılanmasına Bakanlığın avukatları itiraz etti. 

ANNE İLE İLGİLİ ŞOK GERÇEKLERE ULAŞILDI

Sabah gazetesinin haberine göre, suçlamaları kabul etmeyen anne ile ilgili koş gerçeklere ulaşıldı.  Anne Merve A.'nın gazinolarda kons olarak çalıştığı, 2019 yılında Antalya'nın Konyaaltı İlçesi'nde "Birden fazla kişi tarafından gece vakti silahlı yağma" suçundan uzun süre cezaevinde yattığı ortaya çıkarken, çocuklara cinsel istismar uyguladığı iddia edilen dayı S.C.G'nin ise o dönemde 12 yaşında olduğu belirlendi.

ELMALI DAVASINDA NE OLMUŞTU?

Geçen yıl haziran ayında, savcılığa başvuran babaanne G.S.,  6 ve 9 yaşında olan iki torununun cinsel istismara uğradığı iddiasıyla, eski gelini Merve A., kocası Rahmi A. ile gelininin erkek arkadaşlarından şikayetçi oldu. Bunun üzerine harekete geçen savcılık, Çocuk İzlem Merkezi’nde bulunan doktorların eşliğinde 6 yaşındaki G.E.G ve 9 yaşındaki İ.E.G isimli çocukların ifadesini aldı.

Tüm Türkiye’nin tepki gösterdiği olayda küçük kız ve ağabeyi başına gelenleri çizerek anlattı. Çocukların cinsel istismara uğradığı adli tıp raporuyla kanıtlandı. Küçük kız ve ağabeyi istismarı deftere yaptıkları çizimlerle de anlatmaya çalışmış, bu resimler de soruşturma dosyasına girmişti. Olayı tüm detayları anlatan 6 yaşındaki küçük kız, ağabeyi ve kendinin çok fazla acı çektiğini, annesi ve üvey babasından şikayetçi olduğunu söylemişti. 9 yaşındaki ağabey ise anneannesi tarafından 7-8 ay boyunca şarj kablosu ve oklavayla dövüldüğünü belirtti. Çocukların dayılarının, üvey babalarının ve annelerinin görüştüğü diğer adamların özel bölgelerine dokunduğunu belirtmişti.

ELMALI DAVASINDAN NASIL BERAAT ETTİLER?

Çocukların ifadelerinin alınmasının ardından anne Merve A. ve üvey baba Rahmi A. tutuklanmıştı. Dün gerçekleşen davanın üçüncü duruşması Elmalı Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmada anne ‘’Çocuklarımın dolduruşa geldiğini ve yalan beyanda bulunduklarını düşünüyorum.  Suçlamaları kabul etmiyorum ve beraatimi istiyorum’’ dedi.

Anne gibi üvey baba Rahmi A. da suçlamaları kabul etmedi. Duruşmanın sonunda mahkeme heyeti sanıklar anne Merve A. ve üver baba Rahmi A.'nın yurt dışına çıkış yasağı şartıyla adli kontrolle serbest bırakılmasına hükmetmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...