Tgrt Haber
17 Eylül 2021 14:08

Elmalı davasında yürek burkan sözler: Çocuklar ağır ilaç kullanıyor

Türkiye’nin konuştuğu Elmalı davasında iki kardeşin cinsel istismara uğradığı gerekçesiyle yargılanan anne ve üvey baba hakim karşısına çıktı. Öz baba çocuklarını özlediğini belirterek kendisine verilmesini talep etti. Olayı ortaya çıkaran babaanne ise sanıklardan şikayetçi olduğunu tekrar etti, "Şu an itibariyle yaşlarının üstünde ağır ilaçlar kullanıyorlar" dedi.

Elmalı davasında yürek burkan sözler: Çocuklar ağır ilaç kullanıyor
elmalı davası,antalya

Antalya'nın Finike ilçesinde kız çocuğu G.E.G. (7) ile ağabeyi İ.E.G.'nin (10) istismara uğradığı iddiasıyla çocukların annesi ile üvey babasının yargılandığı davanın 6. duruşması yapıldı. Sanıklardan şikayetçi olduğunu söyleyen babaanne G.S., ''Torunlarım ağır travma altındalar. Yaşlarının üzerinde ağır ilaçlar kullanıyorlar'' dedi. Mağdur çocukların öz babası Gürhan G. ise ''Çocuklarıma bunları yaşatanlar şu an serbest. Çocuklarım da yaklaşık 80 gündür benden ayrı. Sanıkların en ağır cezaya çarptırılmasını istiyorum'' dedi. Dava 15 Kasım'a ertelendi. Sanıklar tutuksuz yargılanmaya devam edecek. 

“SANIKLARDAN ŞİKAYETÇİYİM”

Tutuksuz yargılanan sanıklar çocukların annesi M.A ve üvey baba R.A ve dayı S.C.G, bir kez daha hakim karşısına çıktı. Tanık olarak dinlenen babaanne G.S. sanıklar ve dayıdan şikayetçi olduğunu ifade ederek, “Ayrıca burada olmaya çocukların dedesi anneanne ve teyzelerinden de şikayetçiyim. Ayrıntılı şekilde yaşananları anlattım. Beyanlarımı tekrar ediyorum. Çocuklar bu mağduriyeti yaşamış. Torunlarım ağır travmadalar. Şu an itibariyle yaşlarının üstünde ağır ilaçlar kullanıyorlar” ifadelerini kullandı.

“ÇOCUKLARIMI ÖZLEDİM”

Çocukların öz babası Gürhan G, “Çocuklarımı çok özlüyorum. Onlarda beni özlüyorlar. Şu an devlet korumasındalar, onlara iyi bakılıyor. Onların yeri benim yardımdır. Onların benim sevgime ihtiyaçları var. Çocuklarıma bunu yaşatanlar şu an serbest dolaşıyor. Çocuklarım 80 gündür benden ayrı. Bende onlardan mahrumum. Çocuklarıma bunu yaşatanların en ağır cezayı almasını istiyorum. Sanıkların tutuklanmasını istiyoruz. Sanıkların delilleri karartma, çocukları kaçırma şüpheleri vardır. Sanıkların tutuklanmalarını talep ediyoruz” diye konuştu.

“TUTUKLAMA İSTEDİLER”

Antalya Barosu Çocuk Hakları Merkezi Başkanı Avukat Serap Ertuğrul, sosyal hizmetler uzmanının yazdığı son raporun dikkate alınmaması gerektiğini dile getirerek, "Raporda babaannenin hastalığından söz edilmektedir. Bu bilgi notuna dayanarak çocuklar babaanneden alınmıştır. Çocukların akıbetinden babaannenin bilgisi yoktur. Çocuklar kullandığı ağır ilaçlar nedeniyle tam teşekküllü bir hastaneden rapor alınmalıdır. Sanıkların çelişkili ifadeleri vardır, suç vasfı gözetilerek sanıkların tutuklanmasını talep ediyoruz” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...