Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
28 Aralık 2014 18:12

Elvan, 'Batan Türk gemisinde 2 kişi öldü 4 kişi aranıyor'

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan son dakika açıklaması yaptı, İtalya açıklarında batan Türk gemisindeki 11 kişiden 2'sinin öldüğünü, 4 kişinin halen arandığını bildirdi.

Elvan, 'Batan Türk gemisinde 2 kişi öldü 4 kişi aranıyor'
lütfi elvan,Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı, italya, türk gemisi,

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, İtalya'nın Ravenna Limanı açıklarında Belize bandıralı bir kargo gemisiyle çarpıştıktan sonra batan Türk kargo gemisinde bulunan 11 mürettebattan 7'sine ulaşıldığını belirterek, bunlardan 5'inin yaralı olarak kurtarıldığını, 2'sinin de yaşamını yitirdiğini söyledi. Karaman Sanayi ve Ticaret Odası'nı ziyaret eden Bakan Elvan, batan gemi ve feribotta meydana gelen yangınla ilgili son bilgileri paylaştı. İtalya Ravenna Limanı'ndan 4 mil açıkta Belize bandıralı gemi ile çarpışarak batan Türk bayraklı Gökbel isimli gemide 11 Türk personel bulunduğunu ifade eden Bakan Elvan, "Daha önce 8 kişinin bulunduğunu, kurtarıldığını ifade etmiştik. Çünkü Başkonsolosluktan bize gelen bilgi bu yönde idi. Ancak, Milano Başkonsolosluğumuzdan aldığımız en son bilgilere göre 11 personelimizin 7’sine ulaşılmıştır. Bu 7 kişiden 5’i yaralı olarak hastanededir. 2 kişi maalesef hayatını kaybetmiştir. 4 kişi arama kurtarma faaliyetleri devam etmektedir" dedi.
Yangın çıkan gemi
İtalya bandıralı Norman Atlantic isimli gemi Adriyatik Denizi’nde seyrederken yangın çıktığını dile getiren Elvan, bu geminin 478 yolcusu bulunduğunun bildirildiğini söyledi. Roma Görev Koordinasyon Merkezi ile yapılan görüşmede ve yapılan sayımda 52 Türk olduğunun belirtildiğini aktaran Bakan Elvan, "Daha önce Başkonsolosluğumuzun bize bildirdiği rakam '54 olarak tahmin ediliyor' şeklindeydi. Ancak, Roma Görev Koordinasyon Merkezi ile yapılan görüşmede ve yapılan sayımda gemide 52 Türk olduğu belirtilmiştir. Saat 15.25 itibariyle ise 124 yolcunun kurtarıldığı bu yolcular arasında ise 3 Türk vatandaşımızın olduğu ifade edilmiştir" diye konuştu. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı'nın her iki gemi ile ilgili gelişmeleri takip ettiğini kaydetti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...