Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
18 Kasım 2021 14:32

Emekli Albay Mithat Işık başarının sırrını açıkladı! Tek tek avlanıyorlar çünkü...

TSK ile MİT'in ortak operasyonuyla terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan’ın halefi olarak işaret ettiği Ali Haydar Kaytan’ın öldürülmesi Türkiye'nin PKK’yla mücadelesinde bir milat. Uzmanlar, başarılı operasyonun sırrını açıkladı.

Emekli Albay Mithat Işık başarının sırrını açıkladı! Tek tek avlanıyorlar çünkü...
Ali Haydar Kaytan,PKK&tt2;ya operasyon,TSK,MİT

TGRT HABER / ÖZEL 

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT)’in Irak'ta ortak operasyonu ile PKK/KCK'nın kurucularından Ali Haydar Kaytan'ı öldürmesinin yankıları devam ediyor. Terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan’ın halefi olarak işaret ettiği Ali Haydar Kaytan’ın öldürülmesi tarihi bir öneme sahip. Peki Ali Haydar Kaytan’ın öldürülmesi terörle mücadelede ne anlama geliyor? Örgütte dağılmaya sebep olur mu? Bu operasyon ile nasıl bir sürece girilmiş oldu? TGRT Haber’de gazeteci yazar Ferhat Ünlü ile Özel Kuvvetler Komutanı Emekli Albay Mithat Işık değerlendirdi. 

TERÖRLE MÜCADELEDE BİR MİLAT 

Ünlü, PKK’nın tepe kadrolarından Ali Haydar Kaytan’ın öldürülmesini terörle mücadelede bir milat olduğunu söyledi. Terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan’ın kendisinden sonra yerine geçecek isim olarak Ali Haydar Kaytan’ı işaret ettiğini hatırlatan Ünlü, Kaytan’ın bugüne dek öldürülen en üst düzey terörist olduğunun altını çizerek “Kandil’in dinozor kadrosundan ve ideolojik açısından örgütte önemli bir isim. Öldürülmesi örgütte kırılmaya yol açacaktır” dedi.  

PKK’NIN MONŞERLERİ ARTIK GÜVENDE DEĞİL 

Yazar Ünlü, terörist Ali Haydar Kaytan’ın 15 Temmuz darbe girişimi öncesinde Türkiye’nin büyük şehirlerde karşı karşıya kaldığı terör eylemelerinin yöneticisi olduğuna dikkat çekti. Terörist Ali Haydar Kaytan’ın öldürülmesi sebebiyle terörist Cemil Bayık ile Murat Karayılan’ın arasında tartışma yaşanmasını da değerlendiren Ünlü, “Ali Haydar Kaytan, Cemil Bayık, Murat Karayılan, Duran Kalkan uzun yıllardır PKK’nın dağdaki monşerleriydi. Yıllardır PKK’nın alttaki kadrolarını sahaya sürüyorlardı. Kendileri PKK’nın monşerleri olarak dağda yaşıyorlardı. Bu operasyon artık bu kadronun hiç birinin hiçbir yerde güvende olmadığını gösteriyor” dedi. 

MİT ile TSK ARASINDAKİ KOORDİNASYON BAŞARI GETİRDİ

Terörle mücadelede hiçbir dönem olmadığı kadar başarı sağlandığının altını çizen Ünlü, son yıllarda MİT ile TSK arasındaki güçlü koordinasyonun terörle mücadelede yüksek başarı getirdiğini söyledi. Ünlü, geçmişte kurumlar arası mücadelenin PKK ile mücadeleye zarar verdiğini belirterek “7 Şubat 2012 MİT krizi sürecinde Fethullah Gülen Terör Örgütü, PKK ile ilgili istihbarat sağlayan MİT elemanlarını deşifre etmişti. O dönemde kadroya içeriden ciddi bir darbe vurulmasına rağmen bugün bu başarıyı elde etmek çok önemli. MİT ve TSK, artık PKK’nin tepe kadronun ensesinde” şeklinde konuştu. 

Emekli Albay Mithat Işık başarının sırrını açıkladı! Tek tek avlanıyorlar çünkü...

HALKIN TSK’YA GÜVENİ İSTİHBARATI ARTIRDI 

Özel Kuvvetler Komutanı Emekli Albay Mithat Işık, operasyonun örgütten kopmayan ya da teslim olmayan teröristlerin sonunun yakınlaştığının işareti olduğunu söyledi. PKK ile MİT’in örgütün 10 kişilik tepe kadrosunun ensesinde olduğunu kaydeden Işık, “Onlar artık devletin nefesini ensesinde hissediyor. Türk Silahları Kuvvetleri, Kuzey Irak’a yerleşti. Bu bölgede 300 köy bulunuyor ve bu da 1 milyona yakın insan anlamına geliyor. Bu insanlar TSK’nın yerleşmesiyle beraber rahat nefes aldılar, okula, hastaneye gidebiliyorlar, tarlalarını ekebiliyorlar. TSK hem Irak hükümetinin hem de oradaki halkın güvenini kazandı. Bu güvenle bölgede insana dayalı istihbarat arttı. Bunu karşılığını alıyoruz. Türk adaletine güvenip teslim olmayan örgütün lider kadrosunun Suriye’de, Irak’ta yaşama şansı yoktur. Bunu artık anlamaları gerekiyor” dedi. Işık, Irak Bölgesel Kürt Yönetiminin ve Irak hükümetinin bu süreçten memnun olduğuna dikkat çekti. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...