Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
20 Aralık 2021 06:21

Kabine toplantısı başladı: Gündem emekli ve memur maaşı

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplandı. Kabine’de emekli ve memur maaşlarına yapılacak zam oranı konuşulacak, tedbirler masaya yatırılacak

Kabine toplantısı başladı: Gündem emekli ve memur maaşı
emekli maaşı,memur maaşı,emekli zammı,memur zammı,asgari cüret,döviz kuru,kabine

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında gerçekleşecek olan kabine toplantısıbaşladı. Toplantıda, asgari ücretin 4.253 TL’ye çıkmasının ardından memur ve emekli maaşlarında yapılacak artış toplantının öncelikli başlıklardan biri olacak.

ASGARİDEN SONRA SIRA EMEKLİDE

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, dün katıldığı bir televizyon programında maaşlarla ilgili yaptığı açıklamada “4.253 TL asgari ücrete AGİ de dâhil. Bu destek artık herkese var. Oransal olarak asgari ücrete yansıdı. Asgari ücretli olmayanlar için ise AGİ uygulaması devam edecek. Daha yukarıda maaş alanlar için pozitif bir destek olarak değerlendirebilir” ifadelerini kullandı. 

DÜŞÜK GELİRLİ EMEKLİ KORUNACAK

Emeklilerin çok önemli olduğunu dile getiren Bakan bilgin, “Düşük gelirli emeklileri gözeten bir düzenleme yapacağız. Bundan sonra yapacağımız çalışma, bütün emekli gruplarına yansıyacak.” diye konuştu.

3600 EK GÖSTERGE TAKVİMİ NETLEŞİYOR

3600 ek gösterge ile ilgili de müjdeli haber veren Bakan Bilgin, “3600 meselesini de bu hafta takvimlendireceğiz. Bizim tarafımızdan bu bitirilmiş ve Meclis’e intikal ettirilmiş olacak” dedi. Bakan Bilgin’in, Kabine toplantısında da konuyla ilgili sunum yapması bekleniyor.

Toplantının bir diğer önemli başlığı ise son günlerde döviz kurunda meydana gelen yükseliş olacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...