Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
06 Mart 2015 09:33

Emine Erdoğan, 'Kılıç, eninde sonunda düşünceye yenilir'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Suruç'taki çadır kentte Ayhan Şahenk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini hizmete açtı. Erdoğan, açılışta bir konuşma yaptı.

Emine Erdoğan, 'Kılıç, eninde sonunda düşünceye yenilir'
emine erdoğan, suruç, Recep Tayyip Erdoğan,

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, "Bir yerde okulumuz varsa orada geleceğimiz de var demektir. Okulların sayısı arttığı oranda hapishanelerin sayısı azalır, gelecek teminat altına alınır" dedi. Erdoğan, kentteki temasları kapsamında Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Şanlıurfa Valisi İzzetin Küçük ve AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Zeynep Karahan Uslu ile Ayhan Şahenk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin açılış törenine katıldı. Erdoğan, burada yaptığı konuşmada kamu hizmetlerine katkıda bulunan Ayhan Şahenk Vakfı'na teşekkür etti. Vakıfların toplum sorunlarına önemli katkılar sunduğunu ve eğitim sektörüne yeni bir vizyon katığını belirten Erdoğan, Türkiye'de vakıfların çok önemsenen kurumlar olduğunu ifade etti.

TÜRKİYE'NİN MESLEKİ EĞİTİME İHTİYACI VAR

Erdoğan, mesleki eğitimin bir ülkenin gelişip kalkınmasında ve sanayileşmesinde temel unsur olan bilgi, beceri ve iş alışkanlıklarına sahip kalifiye insan gücü yetiştirmek bakımından son derece gerekli olduğunu dile getirerek, genç nüfusa ve hızlı bir ekonomik büyümeye sahip Türkiye'nin bu anlamda mesleki eğitime ihtiyacı olduğunu vurguladı.

Bilginin sermaye olduğunu ancak bunu kullanmak için mesleki donanıma ihtiyaç duyulduğunu dile getiren Erdoğan, şöyle konuştu:

NAPOLYON'UN BİR SÖZÜ VAR: İKİ ŞEY DÜNYAYA HÜKMEDER! BİRİSİ KILIÇ, DİĞERİ DÜŞÜNCE

"Ayhan Şahenk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bu önemli misyonu icra etmektedir. Gençlerin meslek sahibi olması, onları başka yollara girmekten de alıkoyacağı için bu okul aynı zamanda toplum sorunları için de sosyal bir merhemdir. Napolyon'un meşhur bir sözü var, 'İki şey dünyaya hükmeder, birisi kılıç, diğeri düşünce. Kılıç, eninde sonunda düşünceye yenilir.' Bu okul, gençlerin elinden kılıcı, silahı alıp, onları bilgi, düşünce ve beceri sahibi yapacak bir bilim yuvası olacaktır. Bu yönüyle Şanlıurfa'ya hayat aşısıdır. Bir yerde okulumuz varsa orada geleceğimiz de var demektir. Okulların sayısı arttığı oranda hapishanelerin sayısı azalır, gelecek teminat altına alınır."

İNSANA YAPILAN YATIRIM BOŞA GİTMEZ

Şanlıurfa'nın genç nüfus oranının yüksek olduğunu hatırlatan Erdoğan, çocukların mutlaka eğitime kazandırılması gerektiğini belirtti.

Öğretmen ile velilerden öğrencilere sahip çıkmasını isteyen Erdoğan, "Her biri tertemiz ve masum şekilde bize emanet edilen bu çocuklara sahip çıkalım ve onlara geleceğin büyükleri olarak muamele edelim. İnsana yaptığımız hiçbir yatırım boşa gitmez. Mesleki donanım yanında onları insanlık değerleriyle de donatalım. Aslolan yaptığı işi en iyi yapan, alın terinin, emeğin hakkını gözeten, iş ahlakını içselleştirmiş insan yetiştirmektir" dedi.

ŞANLIURFA'DAKİ EĞİTİM YATIRIMLARI

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, eğitime yaptığı katkılardan dolayı Ayhan Şahenk Vakfı'na ve tüm hayırseverlere teşekkür etti.

Bu tür çalışmaların devam etmesi gerektiğini aktaran Avcı, öldükten sonra kalıcı eser bırakmak adına okul, cami, hastane gibi hayırların önemine değindi.

AK Parti hükümeti olarak eğitime büyük önem verdiklerini anımsatan Avcı, özellikle kız öğrencilerin okula kazandırılması için yoğun çaba sarf ettiklerini belirtti.

Şanlıurfa'da son 13 yılda ciddi anlamda eğitim yatırımı gerçekleştirdiklerinin altını çizen Avcı, şunları kaydetti:

"2002 yılında Şanlıurfa'da 4 bin 201 derslik vardı, şimdi ise 15 bin 414 derslik var, yani cumhuriyet tarihi boyunca yapılan derslik sayısının iki katı bu dönemde gerçekleştirildi. Bunun sonucu olarak derslik başına ortalama 70 olan öğrenci sayısı bugün artık 37 düzeyine indirildi, inşallah önümüzdeki dönemde bu daha da aşağıya, 30'un altına inecektir, önümüzdeki yıllarda bunu sağlamış olacağız."

Kente yapılan eğitim yatırımlarının Türkiye ortalamasının çok üzerinde olduğunu vurgulayan Avcı, şubat ayında yapılan atamada en çok öğretmenin Şanlıurfa'ya atandığını anımsattı.

Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk ise kurum olarak Türkiye'de eğitime katkı sunmaya çalıştıklarını ve bunların devam edeceğini dile getirdi.

Erdoğan ve beraberindekiler daha sonra okulun açılışı yaparak, sınıfları gezdi. Burada öğrencilerle sohbet eden Erdoğan'a Şanlıurfa Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, öğrencilerin yaptığı çeşitli hediyeler verdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...