Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
07 Haziran 2017 23:18

Emniyet Genel Müdürlüğünden birimlerin isim değişikliğine ilişkin haberlere yalanlama

Emniyet Genel Müdürlüğü, “Emniyet Hizmetleri Sınıfı Mensupları Kıyafet Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” ile ilgili bazı basın yayın organlarında çıkan haberlere ilişkin, “Haberlerde belirtildiği gibi birimlerimizde bir isim değişikliği söz konusu olmamıştır” açıklamasını yaptı.

Emniyet Genel Müdürlüğünden birimlerin isim değişikliğine ilişkin haberlere yalanlama
emniyet

Emniyet Genel Müdürlüğü 06 Haziran 2017 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan Emniyet Hizmetleri Sınıfı Mensupları Kıyafet Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ile ilgili olarak ‘Emniyet personelinin adı değişti’ ve ‘Özel harekattaki personelin adı özel harekat barışı destekleme ve koruma misyonlarında görev yapan personel oldu. Bomba imha uzmanları ise bomba imha uzmanı barışı destekleme ve koruma hizmetlerinde görevli personel oldu’ şeklinde yazılı ve görsel basında çıkan haber ve yazılarla ilgili açıklamalarda bulundu. Açıklamada, “Emniyet Hizmetleri Sınıfı Mensupları Kıyafet Yönetmeliğinde yapılan değişiklik ile yönetmeliğin ilgili maddelerine, daha önce yönetmelikte sayılmayan ‘barışı destekleme ve koruma misyonlarında görev yapan personel’ ibaresi eklenmiş, bu personel için özel bir bölüm ayrılmış ve bu personele tahsis edilebilecek giyim kuşam malzemeleri ile bunların miktarını ve kullanım sürelerini gösteren bir tablo eklenmiştir. Haberlerde belirtildiği gibi birimlerimizde bir isim değişikliği söz konusu olmamıştır” denildi. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...