Tgrt Haber
30 Nisan 2014 20:25

Emniyet'ten 1 Mayıs öncesi çok önemli uyarı

İstanbul Terörle Mücadele Şubesi Müdürlüğü, 1 Mayıs öncesi gerçekleştirilen operasyonlarla ilgili yazılı açıklama yaptı.

Emniyet'ten 1 Mayıs öncesi çok önemli uyarı
istanbul, Terörle Mücadele Şubesi Müdürlüğü, 1 mayıs, 30 Mart yerel seçimleri, gaziosmanpaşa, GÜNCEL haberleri, GÜNCEL,

Açıklamada, 2013 yılında ABD Büyükelçiliği, AK Parti Genel Merkezi, Adalet Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ek hizmet binası ve Polisevi'ne yönelik eylemlerle etkisini artıran DHKP/C terör örgütünün son dönemde yurtiçinde ve yurtdışında yapılan başarılı operasyonlarla ciddi oranda güç kaybettiği belirtildi. Açıklamada, 30 Mart yerel seçimleri sonrasında gücünü koruduğunu göstermek ve toparlanmak isteyen örgütün, www.halkinsesitv.com adlı internet sitesinde 3 Mart 2014 tarihinde yayınladığı bildiride, örgütü var eden faktörlerin başında silahlı propagandanın geldiğini belirterek, 'Türkiye'deki siyasal sistem krizini derinleştirmek ve çöküşü hızlandırmak için silahlı eylemlerin artırılması' talimatını verdiği dile getirildi.
"1 MAYIS'TA KARGAŞA HAZIRLIĞI"
Emniyet açıklamasında, "Yapılan istahbari çalışmalarla, DHKP/C'nin 'silahlı eylemleri tırmandırma' amacına ulaşmak için, İstanbul'daki 1 Mayıs kutlamaları öncesinde ve sırasında kanlı eylemler yapmaya hazırlandığı belirlenmiş, eylemlerde güvenlik güçlerinin hedef alınmasının yanı sıra, 1 Mayıs'ta kargaşa çıkarmak amacıyla hazırlık yapıldığı tespit edilmiştir" denildi. Eylemlerin engellenmesi için yapılan çalışmalar sonucu, 18 Nisan'da Sarıgazi Mahallesi'nde bir derneğin de aralarında bulunduğu 15 adrese düzenlenen operasyonda 12 kişinin yakalandığı, şüphelilerden 4'ünün tutuklandığı kaydedildi. Öte yandan, 28 Nisan'da sol terör örgütüne yönelik Sarıyer ve Gaziosmanpaşa'da düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan 23 zanlı bugün Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...