Tgrt Haber
03 Şubat 2014 19:49

Emrullah İşler‘i Türk Bakan karşıladı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ziyareti öncesi Yardımcısı Emrullah İşler’i Almanya’ya gönderdi.

Emrullah İşler‘i Türk Bakan karşıladı
Emrullah İşler,türk bakan,başbakan,başbakan erdoğan,erdoğan,başbakan recep tayyip erdoğan,emrullah işler,almanya

İşler’in, Almanya temaslarında ilginç, hatta tarihi bir karşılaşma yaşandı. Başbakan Erdoğan'ın Almanya ziyareti öncesi tarihi bir görüşme yaşandı. Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler Alman Hükümetini temsil eden Türk Bakan Aydan Özoğuz ile bir araya geldi. Emrullah İşler Paşabahçe’nin Osmanlı Koleksiyonu’ndan Reyya Buhurdanlık hediye ederken Özoğuz da Başbakan Yardımcısı İşler'e üstünde Berlin'in simgelerinden Brandenburg Kapısı motifi bulunan porselen hediye etti. Toplantıyı tarihi kılan işte bu andı. Çünkü, ziyarete gelen Bakan Türk, ev sahibi konumundaki Bakan da bir Türk, Aydan Özoğuz idi.
TÜMÜ EL İŞÇİLİĞİ
Emrullah İşler'in hediye ettiği Reyya Buhurdanlık el imalatı camdan üretildi. Üzerindeki rölyef desenlerinin tümü el işçiliği ile 24 ayar altın yaldız kullanılarak dekorlandı. Aydan Özoğuz'un hediye ettiği porselen eserin üstünde sembol olarak yer alan Brandenburg Kapısı da Alman tarihinde büyük öneme sahip. 1788 ile 1791 arasında inşa edilen Brandenburg Kapısı Almanya'nın başkenti Berlin'in o dönemlerinde ana şehir kapısı olarak inşa edilmişti. Kapı Frederick Willem II döneminde inşa edilmiş. İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra önünden Berlin Duvarı geçen Brandenburg Kapısı erli Duvarı yıkılırken en coşkulu gösterilere sahne olmuştu. Bugün Berlin şehrinin en önemli turist çekim merkezlerinden biri.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...