Tgrt Haber
06 Haziran 2021 16:19

En etkin balistik korumaya sahip! Seri üretime geçildi

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Demir'den Leopard 2A4 tanklarının zırh paketine ilişkin paylaşım yaptı. Mehmetçik'in hizmetinde olduğunu ifade etti.

En etkin balistik korumaya sahip! Seri üretime geçildi
ismail demir,Leopard 2A4,Kara Kuvvetleri Komutanlığı

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Demir'den Leopard 2A4 tanklarının zırh paketine ilişkin paylaşımda bulundu.

DEMİR, TWİTTER HESABINDAN YAPTIĞI PAYLAŞIMDA;

"Roketsan'daki Balistik Koruma Merkezi'nde tasarlanıp üretilen zırh paketinin seri üretimine geçtik ve tanklara entegrasyonuna başladık" ifadelerini kullandı.
Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Kara Kuvvetleri Komutanlığı envanterindeki Leopard 2A4 tankları için üretilen zırh paketinin seri üretimine geçildiğini ve tanklara entegrasyonunun başladığını bildirdi.
Kara Kuvvetleri Komutanlığı envanterindeki Leopard 2A4 tanklarının modern muharebe ortamına uygun olarak yeteneklerini artırma çalışmaları kapsamında Roketsan'daki Balistik Koruma Merkezi'nde tasarlanıp üretilen zırh paketinin seri üretimine geçildiğini belirten Demir, zırh paketinin tanklara entegrasyonun da başladığını vurguladı.

DEMİR, PAYLAŞIMINDA ŞU BİLGİLERE YER VERDİ:

"Kule ve gövde bölmeleri için tehdit analizine göre farklı konfigürasyonlarda geliştirilen zırh paketi, halen dünya ordularındaki Leopard 2A4 tanklarında kullanılan en etkin balistik korumaya sahip. Yerli ve milli sistemlerle modernize edilen tanklar 'Mehmetçik'in hizmetinde." dedi.

En etkin balistik korumaya sahip! Seri üretime geçildi

BİR DEVRİN ÖNCÜSÜ LEOPARD 2A4

Leopard 2A4 tankları ilk olarak 1985 yılında ortaya çıktı. Dönemine göre çok üstün özelliklerle tam anlamıyla bir tank katili olmak için tasarlanan Leopard 2A4, bir başka Leopard 2A4 tarafından vurulmadıkça hem delinemez bir tanktı hem de Rheinmetall L44 topu ile delemeyeceği herhangi bir tank o dönemde bulunmamaktaydı. Sovyet T-72 tankları karşısında Doğu Avrupa düzlüklerinde başarılı olmak için tasarlananan 2A4, bütün dünyanın kendisine hayranlıkla bakmasını sağlayarak kendisinden sonra üretilen M1 Abrams, K1 ve K2 Black Panther, Type-10, Altay gibi birinci sınıf tankların ilham kaynağı olmuştur. Taret kısmında eğimsiz bir zırh yapısına sahip olmasına rağmen sahip olduğu kompozit zırh ile adeta yürüyen bir kale olarak görülen Leopard 2A4 tankları aynı zamanda sahip olduğu ağırlığa rağmen zorlu koşullarda da mücadele edebilmektedir. Sadece zırh, tasarım ve top konusunda değil aynı zamanda otomatik yangın söndürme, stabilite, spall liner, optikler gibi konularda birçok yeniliğe imza atmıştır.

HAREKET KABİLİYETİ

Leopard 2A4 tankı MTU MB 873 Ka-501 dizel motoruna sahiptir. 1479 beygirlik güce sahip olan bu motor; dört zamanlı, 12 silindirli, egzoz turbo şarjlı, sıvı soğutmalı bir motordur. Maksimum 72 kilometre/saat’lik hıza ulaşabilir. Bir depo ile 500 kilometrelik menzile sahiptir. Leopard 2A4’ün burulma süspansiyonu, ön tarafta avara, arkada tahrik zincir dişlisi ve dört palet destek makarası bulunan yedi adet çift lastik tekerlekli yol tekerleğinin her iki tarafından oluşur. %60 dik ve %30 yatay eğimde başarılı bir şekilde görev yapabilmektedir. Ayrıca 1.1 metre uzunluğundaki dik engelleri de aşabilmektedir.

En etkin balistik korumaya sahip! Seri üretime geçildi

2 KİLOMETRE UZAKLIKTA BİR HEDEFİ VURABİLİR 

Leopard 2A4, Rheinmetall L44 topu kullanmaktadır. 2 kilometre uzaklıkta bulunan hareket halindeki bir hedefi vurabilir ve DM53A1 mühimmatı ile ortalama 800mm’lik RHA çelik zırhını delebilmektedir. NATO standardı STANAG 4385’e uyumlu her türlü mühimmatı atabilen L44 topu, yeni Amerikan M289A4 mühimmatı ile 830mm’yi aşabilen bir zırh delme kabiliyetine sahiptir. Alman DM serisi ve Amerikan M289 serisi sabot mühimmatları ile 30 yılı aşkın bir süre önce tasarlanmasına rağmen birçok tankı en yüksek korunmaya sahip olduğu ön taret yanak bölümlerinden dahi delebilmektedir.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...